Home » Aviatie militara, Constructii de aeronave, featured

Qaher F313, avionul fabricat in Iran | VIDEO

2 February 2013 One Comment

q-313Iranul a prezentat recent prototipul F-313 al noului avion produs in statul islamic, Qaher 313.

Asa cum ne amenintau de mai mult timp, iranienii au aratat lumii intregi propriul avion de vanatoare cu capabilitati stealth. Da, F-313 se vrea a fi un aparat de generatie 4++ de care sa se sperie imperialistii odiosi.

Ca si design, el are cateva chestii “imprumutate” de la F-22 si F-35, insa proiectul este unul inedit, intr-adevar.

La prezentarea oficiala au fost de fata comandantul armatei iranieie, generalul Ataollah Salehi, ministrul Apararii, generalul Ahmad Vahidi, comandantul Fortelor Aeriene, generalul Hassan Shah-Safi, si, evident, seful sefilor Mahmoud Ahmadinejad.

Qaher-ul prezentat static parea mai mult o macheta la scara 1:1, cupola cockpit-ului fiind cea care a atras atentia. Plasticul ieftin a tradat faptul ca avionul expus nu a zburat si, probabil, nici nu va zbura.

Iranienii au aratat totusi o serie de imagini de amator cu un Qaher surprins in timpul unui zbor, filmat insa cu mana tremuranda, de la mare distanta si fara zoom.

Saeqeh

One Comment »

  • Cezar said:

    Ca o fii bun sau o fi prost…..asta e. Tot respectul pentru ei, macar au incercat! Noi ce am facut din 1989 pana acum, ca doar aveam un proiet inceput de tovarasu’ si oprit de rusi, nu o luau de la zero. Acum ne vaitam ca nu am facut nimic, nu mai avem avioane mai deloc si nici bani sa cumparam nu sunt. Vai de mama noastra…..

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.