Home » Aviatie militara, featured

Qatarul muta regina si cumpara F-15

15 June 2017 3 Comments

In cursul zilei de miercuri, Qatarul si Statele Unite au anuntat semnarea unui acord pentru achizitia de avioane F-15QA in valoare de 12 miliarde de dolari. Deocamdata nu s-a avansat oficial o cifra, dar se pare ca este vorba despre 36 de bucati.

Si inainte ca trumpistii sa sara cu marea realizare a bufonului, aprobarea vanzarii de avioane catre Qatar venise anul trecut in noiembrie.

Asa, revenind putin la contract. Este foarte important in contextul in care Qatarul e incoltit de vecinii mai mari si mai puternici din punct de vedere militar.

Am spus ca qatarezii (cred ca nu-i cacofonie) si am sa explic de ce. Tarile din Golf, in frunte cu sauditii, poarta un razboi in primul rand economic, zic eu, Qatarul urmand a fi cam primul stat din zona care se apuca de afaceri serioase pe bani foarte multi cu Iranul. S-a scos in fata chestia cu terorismul, care nu-i falsa, dar sa acuze Arabia Saudita asta… ce gluma proasta.

Bun, eu recunosc ca ma asteptam la Qatar sa se replieze rapid in turma, cu riscul unor pierderi financiare mari, mai ales dupa ce the donald a iesit si el ca musca de pe… sustinand ca, de fapt, el a pus la cale reactia anti-qatareza.

Dar uite ca baietii au fost isteti, au dat drumul afacerii semnata cu Obama si au fortat practic SUA sa iasa din tonul strumpist. Iata o chestie interesanta tare:

The sale will increase security cooperation and interoperability between the U.S. and Qatar, the Pentagon said in an emailed statement on Wednesday.

Deci vine strump saptamana trecuta si zice de Qatar ca e nasol si ca una si ca alta. Iar acum, Pentagonul zice ca va creste cooperarea cu acelasi Qatar acuzat de strump. Pai cum e asta? Nu-i un fel de sah cu regina?

3 Comments »

 • balint stefan said:

  explodeaza preturile daca se apuca astia de razboi.
  nici cu lovituri de stat nu merge.
  o sa fie remiza.

 • Cezar said:

  @LanceRe,

  Pai de indarjirea cu care Bell lupta pentru malaiul romanesc si ne ofera productie locala de Vipere nu zici nimic nimic? 🙂

  • LanceR said:

   Urmeaza, da’ inca nu-s pe deplin dumirit de situatie si nu vreau sa scriu prea multe prostii.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.