Radar AESA pentru JF-17

radarChinezii au prezentat recent, la Zhuhai Air Show, un radar AESA ce urmeaza a fi utilizat pentru avioanele FC-1/JF-17 Block III.

Radarul, pe numele lui KLJ-7A, a fost proiectat de Nanjing Research Institute of Electronics Technology (NRIET) si ar putea detecta o tinta de 5 m2 de la maxim 170 de kilometri.

In acelasi timp, radarul ofera posibilitatea de urmarire a 15 tinte in acelasi timp si de a angaja patru dintre ele simultan.

Din ce au spus chinezoii, radarul este destinat utilizarii pe avioanele FC-1/JF-17 Block III, insa pana acum nu s-a pus problema modernizarii celor construite deja, ci doar pentru aparatele de zbor noi.

Oricum, destul de interesant se misca baietii.

Comparativ, AN/APG-66 (2) instalat pe F-urile 16 romanesti detecteaza tinte de la maxim 150 de kilometri, iar Elta EL/M-2032 de pe MiG-21 LanceR are o raza de 100 de kilometri.

5
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
LanceRJapCezar Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Cezar
Guest
Cezar

Este interesant si de adminart cat de bine si de repede se misca chinezii astia atunci cand vine vorba de avioane si aparatura componenta moderna, de pare ca rusii sunt mici copii pe langa domniile lor. Tot respectul pentru ei, doar oare e pe bune, sau baga si astia in datele statistice cum faceau romanii cu agricultura pe timpul raposatului? 🙂

Jap
Guest
Jap

Myanmar a dat comandă de 16 bucăți. Vor avea radarul ăsta,tracțiune vectorizantă și va fi semi stealth. Nu m-ar mira ca întro zi bulgari să cumpere 24 de JF-17C.