Home » Aviatie militara, featured

Radar AESA pentru JF-17

7 November 2016 5 Comments

radarChinezii au prezentat recent, la Zhuhai Air Show, un radar AESA ce urmeaza a fi utilizat pentru avioanele FC-1/JF-17 Block III.

Radarul, pe numele lui KLJ-7A, a fost proiectat de Nanjing Research Institute of Electronics Technology (NRIET) si ar putea detecta o tinta de 5 m2 de la maxim 170 de kilometri.

In acelasi timp, radarul ofera posibilitatea de urmarire a 15 tinte in acelasi timp si de a angaja patru dintre ele simultan.

Din ce au spus chinezoii, radarul este destinat utilizarii pe avioanele FC-1/JF-17 Block III, insa pana acum nu s-a pus problema modernizarii celor construite deja, ci doar pentru aparatele de zbor noi.

Oricum, destul de interesant se misca baietii.

Comparativ, AN/APG-66 (2) instalat pe F-urile 16 romanesti detecteaza tinte de la maxim 150 de kilometri, iar Elta EL/M-2032 de pe MiG-21 LanceR are o raza de 100 de kilometri.

5 Comments »

 • Cezar said:

  Este interesant si de adminart cat de bine si de repede se misca chinezii astia atunci cand vine vorba de avioane si aparatura componenta moderna, de pare ca rusii sunt mici copii pe langa domniile lor. Tot respectul pentru ei, doar oare e pe bune, sau baga si astia in datele statistice cum faceau romanii cu agricultura pe timpul raposatului? 🙂

  • LanceR said:

   Acum ramane de vazut si cat de bune sunt chinezariile, pentru ca-s sanse mari sa fie produse doar la numar 🙂

 • Jap said:

  Myanmar a dat comandă de 16 bucăți. Vor avea radarul ăsta,tracțiune vectorizantă și va fi semi stealth. Nu m-ar mira ca întro zi bulgari să cumpere 24 de JF-17C.

  • LanceR said:

   myanmar tot da comanda de vreun an jumate si nu mai ia nimic. cat despre tractiunea vectorizata si stealth, buna gluma :))) esti in continuare amuzant.

   • Cezar said:

    Old Jap is back! :)))))) Incepusem sa ma ingrijorez pentru el, nu mai spunea nimic pe aici~ he ehe eh eehe

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.