Radeam de rusi, da’ francezii bombardeaza cu Rafale in Siria

rafaleIi ironizam pe rusi ca au dus Su-30 si Su-24 in Siria pentru misiuni de bombardament impotriva pozitiilor Statului Islamic, da’ francezii parca-s si mai si, folosind “omnirolul” Rafale pentru atacurile la sol.

In urma cu doua zile, cinci bucati de Rafale, un Atalntique 2 si un C-135 au participat la o misiune de bombardament in Siria.

Nici nu stiu daca e de ras sau de plans. Da’ cand ma gandesc ca americanii au bagat pana si F-22u’ la inaintare in aceste extrem de nepericuloase si inutile misiuni de atac la sol, parca nu mai pare atat de excentrica folosirea lui Rafale. Iar rusii cu ale lor Su-30 par deja decenti.

Bine, inteleg ca trebuie sa arati potentialilor clienti ca avioanele pot, inteleg ca trebuie sa le testezi in conditii reale de lupta, inteleg si ca sunt unii sefi care vor sa vada ca foarte scumpele pasari pot sa faca ceea ce se spune ca pot sa faca, dar pana la un punct.

Daca vrei sa lupti eficient cu teroristii aia iti folosesti cele mai ieftine platforme de colectare a informatiilor si de lovire, iar atacurile tale, mult mai dese decat anemia din prezent, le corelezi cu atacuri date de trupele de la sol.

Altfel, inseamna fix nimic faptul ca distrugi o coloana de 3 jeepuri insurgente sau un mini-depozit de pusti mitraliera.

4
Leave a Reply

avatar
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
CezarCorneliu FloreaJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Cică au sosit și niște su-34 și ’35 e așteptat și el ,EF săptămîna asta,J-urile chinezești sînt pe val trebuie sa vină cu portavionul,gringo sînt deja acolo,numai noi mai lipseam,să înceapă bairamul,aici ai dreptate”Reclama e sufletul comerțului”

Corneliu Florea
Guest

Articol excelent documentat și argumentat, mulțumiri!

Jap
Guest
Jap

Băi Lancere,ce te m-ai perie lumea,mă simt gelos,Domnule Florea acelaș articol îl găsiți și pe Defense News,dar fără romînismele noastre.

Cezar
Guest
Cezar

Cu Soimul la inaintare! 🙂