RAF trimite deja tehnica in Romania

Foto: RAF

Royal Air Force a inceput deja transferul de tehnica spre Romania in vederea asigurarii suportului celor patru avioane Eurofighter Typhoon ce vor zbura patru luni de pe aerodromul Mihail Kogalniceanu.

Aproximativ 200 de tone de echipament au fost plasate in containere si expediate de la baza RAF Coningsby catre Constanta.

Echipamentele vor ajunge in Romania pe calea navala si printre containere se afla si un motor de rezerva EJ 200, ceea ce inseamna ca englezii iau cat se poate de in serios aceasta misiune.

Cele patru Eurofighter Typhoon, “rezidente” la RAF Coningsby, vor ajunge in Romania la sfarsitul lunii aprilie si vor incepe misiunile de Politie Aeriana pe 1 mai.

Leave a Reply

  1. Pai da, de 1 mai….ziua int a muncii. Sa ne arate englezii cum se face militie aeriana adevarata, cand in fata iti sta Iavan! 🙂

      • Stiu, LanceRe, eu ma refeream la pasaroii aia ai lor. Cred ca nu au mai vazut rusii ceva atat de beton de la debarcarea canadienilor pe Luna, insa atunci nu stiu daca au dat nas in nas cu ivanii, daca au avut ocazia asta. Idem F 15 al lui Uncle Sam de la bulgari. Parca alea erau venit exclusiv pentru antrenamente si atat.

        Doar F 16 turcesti erau pana acum top-ul! 🙂 In rest MIG-urile 29 ale bulgarilor si LanceR-ul nostru.