Rafale mai asteapta in India

Indienii nu se grabesc sa dea startul comenzii uriase, in valoare de 20 de miliarde de euro, din cadrul MMRCA (medium multi-role combat aircraft), astfel ca Rafale mai are ceva de asteptat pana cand va “imbraca” noile cocarde.

Problema avionului francez nu este data de, Doamne-fereste, vreo eventuala razgandire a indienilor, ci de birocratia acestora.

“Propunerea (de achizitie – n.r.) trebuie sa treaca prin Ministerul de Finante si prin Cosiliul de Ministri, insa ea este inca la Ministerul Apararii. Noi ne dorim sa incheiem intreaga procedura in cel mai scurt timp, insa pasii legali cer timp. Vrem sa analizam cu atentie si sa fim siguri ca vom evita orice neregula”, a precizat Pallam Raju, ministrul Apararii din India, potrivit The Times of India.

Pasii procedurali ce trebuie urmati in aceasta afacere uriasa au durat deja mult timp iar in India exista temerea ca, daca intarzierea va continua, tara risca sa ramana descoperita in fata principalilor rivali si potentiali adversari din zona, Pakistanul si China.

De aceea, in ultima vreme se fac presiuni, mai mult sau mai putin oneste, pentru a grabi procedura.

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of