Home » Aviatie militara, featured

Rafale, prea scump pentru arabi

17 January 2013 No Comment

rafale aesaPreşedintele Franţei, Francois Hollande, a declarat, referindu-se la posibilitatea ca Emiratele Arabe Unite (EAU) să achiziţioneze multirolul francez, ca “este o chestiune legată de preţ”.

Preşedintele francez s-a aflat în EAU pentru a purta discuţii cu oficialităţile locale despre evenimentele din Mali şi despre posibile contracte comerciale între Franţa şi Emirate.

Practic, dl. Hollande a lăsat să se înţeleagă faptul că Emiratele sunt încă interesate de avionul francez şi de tehnologiile avansate încorporate în acesta, dar şi că preţul cerut de Dassault Aviation este cam ridicat. EAU iau în considerare ca posibile achiziţii şi avioanele Eurofighter Typhoon şi Boeing F/A-18 E/F SuperHornet.

Răspunsul citat mai sus a fost dat de dl. Hollande la întrebarea unui jurnalist referitoare la posibilul contract de achiziţie a 60 de avioane Rafale, un aparat pe care Dassault nu a reuşit încă să îl vândă la export.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.