Home » Aviatie civila, featured

Raportul final in cazul disparitiei avionului Malaysia Airlines: Mai multe intrebari decat raspunsuri

31 July 2018 No Comment

Foto: Charaka Ranasinghe

Echipa de investigatori a facut public, in cursul zilei de luni, raportul final din cazul disparitiei avionului Boeing B777-200R ce efectua zborul MH370 al Malaysia Airlines. Raportul ofera putine raspunsuri si vine cu inca si mai multe intrebari.

Una dintre concluziile destul de clare este aceea ca schimbarea directiei avionului dupa ce s-a pierdut legatura cu controlorii aerieni a fost provocata si manual! Pana acum se vorbea ca o eventuala defectiune ar fi putut face ca avionul sa devieze de la curs, insa acum este cert ca si cei aflati in cockpit au facut manevre.

Dupa oprirea transponderului si inchiderea legaturii cu ATC, avionul a virat usor la dreapta, apoi strans la stanga, iar apoi strans la dreapta, peste insula Penang, pentru ca in final un alt viraj sa duca avionul spre Oceanul Indian.

De asemenea, se spune clar ca oprirea comunicatiilor a fost provocata de piloti.

Totusi, dovezile sunt extrem de putine si cazul MH370 va ramane un mister. Epava avionului nu a fost gasita si nu se stie unde ar putea fi, astfel ca soarta celor 12 membri ai echipajului si 227 de pasageri nu poate fi decat banuita.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.