Home » Aviatie militara, Constructii de aeronave, featured

Razboi in Africa! Gripen NG se distreaza cu Su-35 | VIDEO

11 January 2013 4 Comments

Un micut si dragut razboi pe continentul african este scenariul folosit de Saab pentru a promova noul Gripen NG. Printre alte chestii, in promo aparatul suedez se distreaza cu vreo sase bucati de Su-35, pe care le pulverizeaza de parca ar fi in jocurile pe calculator.

Va spuneam, la finalul anului trecut, despre promo-ul Saab pentru Gripen NG. In clipul video initial, suedezul parea ca se bate cu un Su-30. Acum ca a aparut filmul complet, vorbim despre o patrula de Grifoni in lupta cu o juma de escadrila de Su-35, din cate vad.

Scenariul este simplu. In timpul unei misiuni de rutina, un Gripen descopera o mini-armata a dusmanilor camuflata si gata de atac. Transmite la “centru” ce a aflat, aterizeaza pe o sosea (pentru ca poate :)) ) si este realimentat si inarmat “la botul calului”, dupa care se ridica la cer si pleaca la lupta.

Patrula de Gripen, ca doar nu se ducea doar o bucata de avion la razbel, intalneste un aparat vrasmas, care este doborat fara prea multe discutii. Apar alte 5-6, si ele fiind angajate si facute scrum.

Personal, mi se pare o realizare super. Adica, in loc sa fii Saab si sa zici ca Gripen NG e foarte bun la dog fight, e foarte bun in lupta BVR, poate cara Meteor sau IRIS-T, printre altele, ca aterizeaza pe o simpla sosea etc. etc., mai bine arati chestiile astea intr-un filmulet. E mult mai de efect.

4 Comments »

 • Maverick said:

  Fain filmuletul! Dar ma intreb daca e chiar atat de posibil ca un Suhoi sa nu aiba nici macar o sansa in fata unui Grippen?
  Scuze, dar nu prea o cred p-asta! OK, Grippen-ul e jos palaria (ce pacat ca baietii nostri zboara pe antichitatile alea de MiG-uri!), dar vorbim de Su-35! Parca americanii ii spun Terminator?!

  • Admin said:

   Iti dai seama ca e vorba de un clip promotional. Doar nu erau sa isi lase avionul doborat šŸ™‚

 • GeorgeGMT said:

  Bre…sincer, mi-a mie rusine de rusinea lor! šŸ™‚ Dialogurile intre pilotii n-au nici o treaba cu realitatea, sarcinile intre avioane nu se impart prin viu grai, sau semne cu mana, ca daia ti-a dat Dumnezeu cel mai bengos datalink, asa zic ei, din lume, iar ca sa credem ca SU-35 cade mort cand vede un Gripen fie el si E… Fiind vorba de Africa eu in locul lor alegeam ceva chinezarii, nu cel mai performant avion rusesc. Adica o fi Gripen un avion bun, dar este din cu totul alta clasa cu S-35BM…
  Una peste alta singurul lucru care imi vine minte, dupa ce ma vazut videoclipul a fost: ridicol! Nu avionul, doar acest tip de reclama pt copii cu dizabilitati psihice degenerative accelerate.
  Si of course poti sa darami un pod daca inamicul este atat de imbecil sa adune o brigada mecanizata fara nici macar un tun AA rapid.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.