Home » Aviatie civila, featured

Rebelii sirieni au atacat un avion civil

24 December 2012 No Comment

Rebelii sirieni care lupta pentru demiterea/uciderea presedintelui Bashar al-Assad au atacat un avion civil care se pregatea sa decoleze de pe aeroportul din Aleppo.

Luptatorii sirieni au tras mai multe focuri de arma in pneurile aparatului de zbor ce apartine Syrian Arab Airlines, impiedicandu-l sa decoleze.

Avionul, cel mai probabil un ATR 72-500, trebuia sa efectueze cursa traditionala catre Cairo, insa a fost imobilizat la sol din cauza gloantelor care au atins atat cauciucurile, cat si alte componente ale trenului de aterizare.

“Au fost focuri de avertisment. Am vrut sa transmitem un mesaj regimului, ca toate avioanele lui, militare sau civile, pot fi atinse de noi”, a explicat Khaldoun, unul dintre liderii rebelilor.

Cursa RB201, catre Cairo, are ca punct de plecare aeroportul din Damasc, insa a fost mutata la Aleppo din cauza acelorasi rebeli, care au pus stapanire pe zona din preajma aeroportului international din capitala Siriei.

Pana in acest moment nu au aparut informatii despre posibilele victime ale atacului rebelilor.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.