Home » Aviatie militara, featured

Relu Cojocaru a primit post-mortem stelele de general

28 March 2018 2 Comments

Foto: Resboiu

Aurelian Cojocaru, pilotul care si-a pierdut viata in urma accidentului aviatic din 2012, a fost avansat post-mortem la gradul de general de flotila aeriana prin decret prezidential.

Relu, asa cum era cunoscut de apropiati, are astfel parte de o mult prea tardiva, spun eu, recunoastere oficiala avansarea aceasta trebuind facuta daca nu imediat dupa accident, atunci dupa finalizarea anchetei.

In data de 22 august 2012, un avion IAR-99 se prabusea in Craiova. In cabina se aflau comandorul Aurelian Cojocaru, la vremea respectiva seful sectiei de piloti de incercare, navigatie si metorologie de la Centrul de Cercetari si Incercari in Zbor si locotenent-comandorul Relu Ioana.

La al treilea zbor al zilei, avionul a pierdut inaltime la scurt timp dupa decolare, iar comandorul Cojocaru a incercat o aterizare fortata dupa ce a evitat o zona locuita. Procurorii spun ca manevra ar fi fost una reusita, numai ca avionul a lovit un stalp de beton, impactul provocand explozia fatala.

Locotenent-comandorul Ioana s-a catapultat si a scapat cu viata, chiar daca a avut nevoie de ingrijiri medicale o buna perioada.

2 Comments »

  • Teodor Tanase said:

    Respect Relu ! Un om deosebit. 🙁

  • Petre said:

    Pacat si respect! Rusine idiotilor care nu mentin zona aeroportuara cum trebuie.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.