Home » Aviatie militara, featured

Romania cumpara “bunatati” pentru F-16

18 May 2015 2 Comments

Foto: af.mil

Foto: af.mil

Se pare ca Romania va cumpara “bunatati” pentru escadrila de F-16 pe care o va avea operationala peste doi ani (sa speram!). Iar prin “bunatati” intelegem Sniper Advanced Targeting Pod (ATP).

Nu cu mult timp in urma, Lockheed Martin, producatorul, a anuntat ca Fortele Aeriene Romane si Fortele Aeriene Regale Thailandeze au selectat Sniper ATP pentru propriile flote de F-16.

Din pacate, americanii nu au dezvaluit si cate Sniper-e doreste Romania si cat va costa achizitia.

Din ce am “descoperit” pe internetul atotstiutor, Sniper-ul ar costa in jur de 1,5 milioane de dolari, insa este vorba doar despre un pret estimativ.

2 Comments »

  • Jap said:

    Ce sa facă frate cu “bunatatile”ăstea? Pe cine vor ei sa bombardeze? Bani băgati prostește în conservele gringo-lusitane,saptamîna trecută în Yemen un f16 marocan blok52 de ala jmecher și bengos a fost doborît de jihadiști,și ala avea pe el mai multe “bunatați”ai noștrii și marocanii n-au vazut razboiul din Ucraina și bagă lovele la greu în fiarele altora,pîna la urma noi și tailandezii am luat bunatatile sa aparem pe lista ai (nr 18-19).

    • LanceR said:

      Nu trebuie neaparat sa bombardeze pe cineva, e vorba de a avea capabilitati de multirol. Ca daca vrem avioane doar pentru politie aeriana, aia o putem face si cu IAR-99 pana la un punct.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.