Home » Aviatie militara, featured

Romania trimite in Grecia un avion Spartan pentru stingerea incendiilor si un Hercules pentru sprijin logistic

25 July 2018 7 Comments

Foto: Fortele Aeriene Romane

Romania a anuntat ca va trimite in Grecia doua avioane militare, un C-27J Spartan configurat pentru stingerea incendiilor si un C-130 Hercules pentru sprijin logistic.

Potrivit unui comunicat, masura vine dupa ce Grecia a solicitat ajutorul Uniunii Europene in lupta cu incendiile devastatoare din regiunea Peloponez.

“Aeronava C-27 J Spartan, configurata pentru stingerea incendiilor, precum si aeronava C-130 Hercules, pentru sprijin logistic, sunt puse la dispozitie de Ministerul Apararii Nationale in cadrul mecanismului de protectie civila al Uniunii Europene care coordoneaza raspunsul la dezastrele naturale si provocate de om la nivelul UE, permitand acordarea asistentei coordonate, eficace si rapide in sprijinul populatiilor afectate.”

Aparatele C-27J Spartan pot fi configurate pentru lupta impotriva incendiilor luand la bord cate sase containere de cate o mie de litri de apa.

Spartanul pentru stingerea incendiilor a fost folosit in premiera de tara noastra in vara anului trecut.

7 Comments »

 • Jap said:

  Pe greci,ia ajuns blestemele migranților și a turcilor,poate mai mult pe a turcilor. Îi ciudat cum greci,se mișcă în urma unor calamități și nu i-au atitudine de la început. Poate nu au ‘ISU’.

 • Raptor said:

  Ironia sortii. Acum un veac ii fierbeau pe aromani de vii sau ii omorau in alte feluri.

  N-am inteles de ce nu am achizitionat avioane specializate precum Bombardier CL415 sau Beriev Be 200, ambele specializate in stingerea inccendiilor si misiuni MPA si au capacitate amfibie.

  • Cezar said:

   Au urlat cat au putut de opresiunea turceasca impotriva lor, dar s-au comportat similar cu aromanii si albanezii, chiar daca astia din urma erau crestini ortodocsi.

 • Marian said:

  Raptor avioanele enumerate de tine pe ce apă aterizează in zonele împădurite de la noi?

  • Raptor said:

   Fa un exercitiu de imaginatie daca nu te-ai putut abtine

 • Jap said:

  Raptore,la noi nu prea sînt incendii de pădure și vegetații,cum sînt prin California,Grecia,Spania,etc. La ăia este o altă climă,’mediteraeană’. Noi am făcut o afacere bună cu Spartanul,deși ne trebuiau 10,carei ‘moltirol’,stînge incendii,cară trupe,marfă,participă pe la spectacole aeriene,etc. Oricum,să-i ferească zei Olimpului pe greci,în caz de bubuială cu turcaleții.

 • Claudiu said:

  Tin minte ca data trecute le-am trimis la incendii MI 17 .

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.