Home » Aviatie civila, featured

Romania va cumpara avion de protocol (prezidential?) second-hand. Si nu de la Tarom

4 April 2016 One Comment

alitaliaRomania va cumpara pana la urma un avion de protocol, asa-zis prezidential, cum altfel decat la mana a doua.

Asta pentru ca ministrul de la Transporturi, Dan Costescu, ne serveste chifteaua potrivit careia avionul pe care il vor folosi demnitarii, incepand cu prea tacutul presedinte, trebuie neaparat sa fie unul vechi, ca sa fie el convins ca poate sa zboare.

“Finantarea va fi, cum e si normal, de la bugetul de stat. Este o cheltuiala pentru demnitarii romani si va proveni de la bugetul de stat. Asa cum am mentionat, va fi un avion folosit si din motive de siguranta, pentru ca trebuie cunoscut istoricul, 3-4 ani sa zboare, dar aeronava care va fi cumparata va fi una folosita”, a declarat ministrul.

Partea si mai misto e ca achizitia asta va fi facuta din strainatate, asta desi Taromul nostru cel de toate zilele are doua Airbusuri A310 de care se cam chinuie sa scape.

Ei bine, avioanele Tarom nu-s de nasul specialistilor din minister, care se pare ca au pus ochii pe un Airbus A319 calarit de Alitalia. Si am o vaga banuiala ca, daca il vor lua pe asta pana la urma, lucrarile de amenajare si reparatiile vor fi facute tot la prietenii italieni. Pai de ce am da noi comenzi industriei proprii?

Ce ma uimeste pe mine este cum de nimeni nu l-a intrebat pe baiatul de la Transporturi care e faza second-hand si motivele de siguranta. De cand avioanele noi nu-s sigure, iar alea calarite ani la rand pe curse interne sunt marea smecherie?

Daca omul venea si zicea ceva de bani, ca second costa la juma’ de pret fata de unul nou si ca nu trebuie sa aruncam cu banii ca sa se plimbe Iohannis si Tariceanu, as fi fost primul care l-ar fi aplaudat. Dar asa? Sa vii cu gogosi de genul asta in 2016 mi se pare penibil.

Apropo, timbrul de mediu la avioanele astea aduse din Italia cat o mai fi?

One Comment »

  • Jap said:

    Bani cheltuiți prostește și fără cap. Cît timp ‘președintele’ Norvegiei merge cu bicicleta pe stradă și fără coloană,ca orice om normal,alți au vise de prea mărire.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.