Romanii continua pregatirea pentru F-16: Inca un grup de tehnicieni a plecat in Portugalia

Foto: Cer Senin
Foto: Cer Senin
În data de 29 septembrie, un detaşament format din personal tehnic ingineresc aparţinând unităţilor Forţelor Aeriene Române din Câmpia Turzii, Boboc, Feteşti, Otopeni, Bacău şi Bucureşti, a decolat spre Baza Aeriană de la Monte Real, Portugalia.

Personalul tehnic selecţionat pentru această misiune se va instrui un an de zile prin urmarea unor cursuri din cadrul programului „Avion Multirol al Forţelor Aeriene”, pentru exploatarea aeronavei F-16, scriu cei de la Cer Senin.

Programul „Avion Multirol al Forţelor Aeriene” reprezintă un element esenţial pentru procesul de transformare şi modernizare a Forţelor Aeriene, introducerea în dotare a aeronavei F-16 fiind însoţită de implementarea unei noi filozofii de operare, instruire şi asigurare a suportului logistic pentru aeronavele de luptă multirol.

Personalul Forţelor Aeriene Române dislocat la Monte Real parcurge cursuri cu durate diferite de pregătire, până în anul 2017. La finalul acestei perioade, piloţii vor fi instruiţi pentru a fi în măsură să execute întreaga gamă de misiuni de apărare aeriană şi de atac a ţintelor terestre şi maritime ce intră în posibilitaţile aeronavelor F-16.

4
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
LanceRJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Am și eu o întrebare: Din piloți pe care i-am trimis la ‘scolarizare’ în portugalia să treacă pe f-16, de ce nu se află și un pilot de sex feminin,adică mai pe romînește o femeie?

Jap
Guest
Jap

Precis?