Home » Aviatie militara, featured

Romanii continua pregatirea pentru F-16: Inca un grup de tehnicieni a plecat in Portugalia

30 September 2015 4 Comments

Foto: Cer Senin

Foto: Cer Senin

În data de 29 septembrie, un detaşament format din personal tehnic ingineresc aparţinând unităţilor Forţelor Aeriene Române din Câmpia Turzii, Boboc, Feteşti, Otopeni, Bacău şi Bucureşti, a decolat spre Baza Aeriană de la Monte Real, Portugalia.

Personalul tehnic selecţionat pentru această misiune se va instrui un an de zile prin urmarea unor cursuri din cadrul programului „Avion Multirol al Forţelor Aeriene”, pentru exploatarea aeronavei F-16, scriu cei de la Cer Senin.

Programul „Avion Multirol al Forţelor Aeriene” reprezintă un element esenţial pentru procesul de transformare şi modernizare a Forţelor Aeriene, introducerea în dotare a aeronavei F-16 fiind însoţită de implementarea unei noi filozofii de operare, instruire şi asigurare a suportului logistic pentru aeronavele de luptă multirol.

Personalul Forţelor Aeriene Române dislocat la Monte Real parcurge cursuri cu durate diferite de pregătire, până în anul 2017. La finalul acestei perioade, piloţii vor fi instruiţi pentru a fi în măsură să execute întreaga gamă de misiuni de apărare aeriană şi de atac a ţintelor terestre şi maritime ce intră în posibilitaţile aeronavelor F-16.

4 Comments »

 • Jap said:

  Am și eu o întrebare: Din piloți pe care i-am trimis la ‘scolarizare’ în portugalia să treacă pe f-16, de ce nu se află și un pilot de sex feminin,adică mai pe romînește o femeie?

  • LanceR said:

   Pentru ca nu exista femei pilot de supersonic in Romania. Prima si singura a fost Simona Maierean, care a trecut de ceva ani pe Spartan.

 • Jap said:

  Precis?

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.