Home » Aviatie militara, Constructii de aeronave, featured

Rusia a oferit avioane Su-35 Braziliei

21 May 2013 No Comment

su-35Rusia vrea sa dea o mica lovitura pe piata internationala si ofera avioane multirol Suhoi Su-35 Braziliei. Asta in timp ce brazilienii au in plina desfasurare un concurs pentru a-si dota fortele aeriene cu un multirol de ultima generatie.

Serghei Ladygin, seful delegatiei Rosoboronexport, compania rusa care se ocupa cu exportul de armament, a dezvaluit ca le-a transmis propunerea partenerilor din Brazilia, ea fiind in curs de analiza.

Rusii au concurat in cadrul programul brazilian FX-2, de dotare a fortelor aeriene cu un multirol modern, insa s-au retras din competitie. Gurile rele si mai putin rele sustin ca rusii n-au putut indeplini conditiile din caietul de sarcini.

Acum, ei s-au repliat si propun Su-35 separat de programul brazilienilor.

“Suntem gata sa oferim transfer tehnologic pentru Su-35 in proportie de 100%, inclusiv elemente de aparate de generatia a cincea”, a afirmat rusul.

Ramane de vazut daca sud-americanii vor fi interesati de propunerea rusilor, insa cert este ca in ultimele luni s-a vorbit insistent despre posibilitatea de achizitionare a multiroalelor rusesti. Iar acum rusii au facut o oferta clara…

In finala programului FX-2 concureaza Dassault Rafale, Boeing F-18 SuperHornet si Saab Gripen E/F.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.