Home » Aviatie militara, featured

Rusii au trimis Su-30 in Siria

21 September 2015 5 Comments

su-30Stiti deja ca Rusia trimite armament si trupe in Siria pentru a-l sprijini pe Assad in lupta lui cu opozitia inarmata si, partial, cu teroristii din Statul Islamic.

Ei bine, printre piesele de tehnica militara ruse ajunse in Siria sunt si patru (deocamdata) avioane multirol Suhoi Su-30.

Imagini satelit arata cum cele patru avioane sunt parcate in partea de nord a Aeroportului International al-Assad, situat in apropierea portului Latakia.

Potrivit Pentagonului american, Suhoaiele rusesti au si executat deja misiuni de atac la sol, teoretic impotriva pozitiilor ocupate de teroristi.

Exista posibilitatea ca avioanele, care poarta inca insemnele si inmatricularile rusesti, sa faca obiectul unui posibil contract de vanzare semnat de cele doua parti. Totusi, nu exista nicio informatie oficiala in acest sens.

Trebuie sa recunosc totusi ca Su-30 executand misiuni de lupta in curtea din spate a Israelului suna destul de interesant in perspectiva unor posibile viitoare harjoneli. 🙂

5 Comments »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.