Rusii lauda Su-57, dar cumpara Su-30SM

Rusii lauda in continuare muribundul Suhoi Su-57, dar plaseaza comenzi pentru mai batranelul Su-30SM.

Viktor Bondarev, deputat si presedinte al comisiei pentru aparare si securitate, spune ca Suhoiul cel nou a rupt norii in teste si ca nu mai exista altul ca el.

“Su-57 a trecut cu succes de prima etapa a testarii si si-a demonstrat toate caracteristicile de zbor. Si a demonstrat asta nu doar in teste, ci si intr-un teatru real de lupta”, a spus Bondarev, cu trimitere la escala facuta de Suhoaie in Siria.

Acesta a continuat sustinand ca exista un potential de modernizare enorm si ca avionul ar putea fi in serviciu 50 de ani, precum si transformat in platforma UAV.

Toate ca toate, dar in timp ce se asteapta o comanda pentru un prim lot de (pre)serie pentru Su-57, ministerul apararii de la Moscova a optat pentru un contract pentru Su-30SM.

36 de aparate au fost comandate la un cost estimat la putin peste un miliard de dolari americanski.

Altfel, o alta informatie ne spune ca unul dintre prototipurile a zburat recent avand atasat 101KS-N targeting pod. Ceea ce as traduce prin faptul ca baietii mai au inca ani de zile de muncit pentru a integra diverse pe aceasta platforma extrem de scumpa.

8
Leave a Reply

avatar
7 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
NeluLanceRAdiRaptorJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Pawlyk
Guest
Pawlyk

Absolut patetici. Singuri se fac de ras, pe zi ce trece din ce in ce mai rau. In toate domeniile.

Nelu
Guest
Nelu

Nici vorba…tehnica se reinoieste si costa mult ,astfel greu te decizi cu ce vei zbura…ca sa fi mereu pe val

Jap
Guest
Jap

1)săptămîna asta se semnează pt prima escadrilă de ’57. 2) ’30 sînt în plan de 7 ani pt a fi cumpărate,se duc prin Siberia. 3) pînă în decembrie le vin primele 6MIG35. 4) cică l-au scos de la naftalină pe Mig41.

Raptor
Guest
Raptor

Ca a fost in Jihadi Siri Land o stim, dar ce misiuni de lupta a avut, a dat jos drone artizanale sau a vanat camile cu demonstratorul?

Japule, daca le iese MIG-35 cum le-a iesit prima serie….
In plus, au batut tabla pe el (MIG-29) cat le-a luat americanilor sa scoata un Gen V de la 0 si tot stramb le-a iesit.

Adi
Guest
Adi

Din pacate in zilele noastre partea cea mai problematica la un avion e software; nu poti face integrarea senzorilor fara o gramada de software si nu poti pune indieni la kilogram sa scrie asa ceva, pur si simplu nu sunt suficienti programatori buni care sa lucreze la asta, iar aia uzuali (medii sau mediocri, dupa gust) nu sunt in stare sa faca ceva utilizabil suficient de repede. Asta a afectat si F35, si Rafale si Eurofighter si asta afecteaza absolut orice avion modern (nu din alea de pasageri, ca sunt tehnologic in anii ’80-’90).

Jap
Guest
Jap

Și 5) ivanii au construit primele 2 fuselaje pt PAk FA.

Jap
Guest
Jap

Pak Da. Vorbeam cu un amic,cînd am scris. Pak Da.