Rusii s-au suparat pe Fortele Aeriene si vor mutarea unui aerodrom

Su-34Locuitorii orasului Voronej s-au suparat atat de tare pe Fortele Aeriene Ruse si pe avioanele pe care aceasta institutie le foloseste, incat au cerut mutarea sau chiar desfiintarea unui aerodrom militar.

Vorbim despre baza aeriana Voronej Malsevo – Baltimore care ii deranjeaza pe rusi pentru ca este situata mult prea aproape de oras. Rusul din Voronej se declara foarte deranjat de zgomotul produs de motoarele avioanelor care zboara zi si noapte, insa se si teme din cauza imenselor cantitati de combustibil si armament depozitate la baza aeriana.

Astfel s-a purces la executarea unor mitinguri la portile aerodromului, s-au facut petitii si s-au trimis adrese. S-a ajuns chiar la tribunal, numai ca in instanta Fortele Aeriene au avut castig de cauza. Numai ca rusul nu se lasa cu una, cu doua, si a ajuns pana la instanta suprema a tarii, care va analiza cazul.

O mica victorie a fost totusi obtinuta in cadrul acestui razboi – oficialii Fortelor Aeriene au promis retragerea avioanelor vechi, zgomotoase, de la Voronej si dotarea unitatii cu aparate noi si silentioase. Ba chiar s-a renuntat la planul initial, care prevedea trimiterea a 200 de bucati de pasari pe aerodrom, noua dotare urmand a cuprinde “doar” 40 de aparate de zbor.

In prezent, pe “Baltimore” se afla Su-34 si MiG-25, printre alte aparate de zbor.

Cam asa este siatuata baza aeriana fata de orasul Voronej, distanta fiind de aproximativ 7 kilometri pana in centru.

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of