Sa radem putin cu iranienii

Va mai amintiti de gluma facuta de iranieni cu avionul de generatia V? Ala care a fost prezentat ca mock-up din plastic la sol si ca jucatioara telecomandata in aer? Ei bine, am noutati pentru voi.

Se pare ca Qaher F-313 a fost dezvoltat in ultimii ani de inginerii iranieni si ca a ajuns in faza finala a intrarii in productie.

O spune chiar ministrul Apararii de la Teheran, generalul Hossein Dehqan, care a mai spus ca prototipul sau prototipurile – nu e clar daca au unul sau mai multe “avioane” – ar fi gata pentru niste teste de zbor. D-alea adevarate zice :)))

Altfel, nici macar iranienii nu mai zic de chestia aia ca e un avion de gerenatia V care va distruge dusmanul imperialist, ci, atentie mare aici, “a logistic aircraft for short distances and is a light fighter jet used for military and training operations”.

Muahahahahahahahaaaaaaa.

12
Leave a Reply

avatar
5 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
BlackbirdalbertJapLanceRRaptor Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Raptor
Guest
Raptor

Si la astia tot un pas inainte este dupa ce au reusit sa copieze nereusit F-5 american si apoi F-14 nevazut decat in declaratii, deci e mai stealth decat asta din poza ce zici ca e simulator.
Fata de noi care aveam un istoric in aviatie cred ca sunt peste, desi nu as spune ca realizarile lor nu au la baza sprijin ceainiz, macar la nivel de ceva ingineri si ceva electronica.

Jap
Guest
Jap

Dacă e pe bune si trece toate testele și îl bagă în producție,va fi superior ’99 la toate capitolele.

albert
Guest
albert

Nu teste de zbor,ci rulaje pe pista,undeva pana pe 20 martie.

Blackbird
Guest
Blackbird

Avion numai bun de Red Bull Flugtag.

albert
Guest
albert

Ca design al celulei,unii spun ca s-at fi inspirat de aici:
http://www.techeblog.com/index.php/tech-gadget/lockheed-have-blue-preceded-the-f-117-nighthawk-here-are-5-cool-facts
Legat de anul zborului,la ei nu este calendar gregorian,noul an incepe pe 20 martie,deci e posibil ca si zborul sa fie mai aproape.Ieri au prezenta un tanc pe bune,o copie T-90MS.