Saab iese la atac. Gripen oferit Croatiei intr-o super-afacere

In plina campanie de promovare a celor de la lockheed Martin, disperati aproape sa vanda F-16, suedezii de la Saab au iesit la atac intr-o maniera surprinzatoare, oferind Gripenul Croatiei in ceea ce a fost caracterizata ca o super-afacere.

Suedezii, prin Swedish Defence and Security Export Agency (FXM), au invitat frumos jurnalistii din statul ex-iugoslav si le-au prezentat oferta de vanzare. lovind astfel doi sau mai multi iepuri croati cu o singura lovitura.

Propunerea, in esenta, este simpla si consta in vanzarea a 8 sau 12 aparate Saab Gripen C/D, sprijin in exploatare si scolarizare pentru piloti si tehnicieni. Pentru ca aviatia militara croata sa nu isi piarda operabilitatea, suedezii se ofera sa cedeze gratis 8 sau 12 Gripen-uri A, mai vechi, pana cand noile C/D vor putea fi livrate.

In acelasi timp, Saab spune ca a oferit un program de offset care acopera in proportie de 100% valoarea contractului de vanzare a Gripen-urilor, dar si un program de finantare avantajos.

Oferta de nerefuzat, nu?

Reamintim ca programul de achizitie al unui avion multirol al croatilor este cumva legat de programele similare ale Romaniei si Bulgariei, cele 3 tari vizand cumpararea aceluiasi tip de avion pentru a putea imparti costurile de exploatare si intretinere, care ar fi substantial mai mici astfel.

Sursa foto: whatifmodelers.com

Citeste si:

Brazilia ar cumpara Gripen

6.000 de ore de zbor pentru Gripenul Unguresc

Basescu: F16, Gripen sau Eurofighter

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of