Saab lanseaza Gripen NG pe 18 mai

gripenSuedezii de la Saab au anuntat ca vor scoate in lume noul Gripen NG in data de 18 mai, atunci cand va exista o prezentare oficiala, plus saratelele si pliantele nelipsite.

“On May 18 we are unveiling the first of the next generation Gripen aircraft. It’s a key milestone in the evolution of The Smart Fighter.”

De ce v-am deranjat, nu ca lansarea asta n-ar fi o stire importanta si demna de dat. Dar ce parere aveti de treaba asta cu smart fighter? Ah, nu v-am spus inca ce este.

“Gripen is a unique fighter concept, bringing a perfect balance between excellent operational performance, high-tech solutions, cost-efficiency and industrial partnership into one, smart fighter system. That’s why we call it “The smart fighter.”

Deci?

Eu inca ma intreb pentru cine sunt scrise chestiile astea. Pentru factorii de decizie este evident ca nu sunt, aia fiind mult mai sensibili la lobby si alte chestii neimportante. Pentru viitorii utilizatori? Ma indoiesc, cred ca multi zambesc cand le citesc. Pentru publicul larg? Daca ai un minim interes pentru aviatie stii deja ca toate avioanele astea moderne sunt prezentate aproape la fel, poti acuza fara sa gresesti de plagiat.

Si-atunci? Un moft inutil care, in mintea unora, ar da bine. Unde? Nici nu mai conteaza.

8
Leave a Reply

avatar
5 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
AdiJapAiurel VlaiciuLanceRAtti Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Atti
Guest
Atti

Pana una alta cred ca ne-am multumi si cu niste Grippen-uri clasice in leasing.

Jap
Guest
Jap

Wikingii au talent.

Adi
Guest
Adi

Din ce am aflat recent chestii mai putin stiute despre Grippen, nu mai imi place deloc. 1. Costurile reale de operare sunt mult mai mari decat se spune. Nu pentru ca cele planificate ar fi mari, ci pentru ca se strica mult mai des decat scrie in carte. 2. Saab e o companie mica, atunci cand se strica ceva nu au piese pe stoc, astepti sa le fabrice si asta dureaza mult timp. Daca initial vin cu un stoc de piese de schimb pentru intretinerile programate, dupa o vreme (2-3 ani) cand incep sa pice neprogramat raman mai putine avioane… Read more »

Jap
Guest
Jap

Dacă au așa mari probleme de ce au continuat unguri și cehi să le opereze? Și aici îi scoatem din ecuație pe retardații de unguri care au dat cu două păsări de pămînt. Saab nu e firmă mică fratelo,dăi o căutarepe internet și ai să te convingi sau trage o fugă pînă în Suedia,apoi tehnologia ‘înglobată’ pe gripen o găsim pe rafale, EF,F-15-16-18-35,rafale și m-ai nou pe J-urile marelui popor. NG este și marketing și realitate,brazilienii lau luat,indienii par că ar jindui după el,chiar și indonezia care recent și-a tras su-35,ăla pe care LanceR zicea că ‘nici dracul no săl… Read more »

Adi
Guest
Adi

Corect, parca incomplete, dar nu am acces la o agentie de informatii si nici nu sunt genul de chestii pe care un jurnalist le poate verifica din 3 surse, sunt pur si simplu chestii aflate de la cineva din Suedia care e apropiat de domeniu. Problema cu defectele si piesele ii afecteaza cel mai mult pe suedezi. Avioanele lor sunt un pic mai vechi decat cele ale ungurilor si cehilor, din motive de imagine piesele de schimb se duc cu prioritate la clientii externi care daca ar fi nemultumiti ar face publicitate negativa. Motoarele Volvo sunt bazate pe motoare GE,… Read more »