Home » Aviatie militara, Constructii de aeronave, featured

Saab spera (inca) sa vanda Gripen in Brazilia

11 November 2012 No Comment

Suedezii de la Saab nu au renuntat la ideea de a exporta Gripenul in Brazilia, desi favoritii in programul de FX2 sunt americanii de la Boeing, cu F-18, si francezii de la Dassault, cu Rafale.

Nordicii spera ca, la reluarea programului de achizitie, atuul lor cel mai important, pretul, va fi criteriul determinant. De asemenea, se marseaza pe aceeasi idee care le-a adus succesul in Elvetia, anume ca Gripen face tot ce au nevoie Fortele Aeriene Braziliene.

Prin programul FX2, Brazilia vrea sa achizitioneze 36 de avioane multirol, valoarea estimata a afacerii fiind de aproximativ 5 miliarde de dolari.

Rusii “strica” tot

Dilma Rousseff, presedintele Braziliei, va efectua o vizita oficiala in Rusia in curand si, printre alte subiecte, va discuta si despre posibilitatea de a cumpara, atentie, Suhoi Su-35!

Su-35 a fost luat in considerare in timpul evaluarii avioanelor din programul FX2, insa nu a fost inclus intre cei finalisti – F-18, Rafale si Gripen. Acum, Dilma crede ca rusii ar mai putea renunta la pretentiile financiare si ar fi de acord sa vanda Suhoaiele la un pret apropiat apropiat de cel de dumping.

Cu alte cuvinte, daca vesticii vor 5 miliarde de dolari pe 36 de avioane, rusii s-ar multumi cu vreo 3,5 – 4 miliarde de dolari, plus un transfer tehnologic substantial.

Mai mult, “mama Rusia” ar fi de acord si cu un micut barter, urmand a-si moderniza flota de aeronave civile cu niste Embraer cu aroma de cafea.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.