Home » Aviatie militara, Constructii de aeronave, featured

Scorpion, in productia de serie fara a avea un client

24 October 2016 4 Comments

scorpionTextron a decis sa inceapa productia de serie a avionului care se doreste a fi un multirol low-cost, Scorpion, desi nu are niciun client pentru el.

Scorpionul a fost plimbat prin toata lumea in ultimii trei ani, insa chiar daca interesul se spune ca a fost mare, nimeni nu l-a comandat.

Fortand putin piata, Textron a decis ca, in paralel cu testele de armament, sa demareze si productia de serie, una limitata ce-i drept.

Americanii incearca sa loveasca mai multe puncte cu o singura lovitura. In primul rand, vor sa demonstreze ca linia de productie e una care poate sustine orice comanda. Apoi, vor sa evite reticenta primului client, care va cumpara practic avioane necunoscute.

Asta pentru ca Scorpionul a fost construit pana acum in fix doua exemplare, doar unul zburand. Asa ca e de inteles oarecum de ce nu se inghesuie nimeni sa-l cumpere. Avand insa pe stoc un lot de serie de, sa zicem, 15-20 de bucati, nu doar ca se reduce timpul de livrare, insa stii si ca avioanele-s zburabile.

Cu un pret de 20 de milioane de dolari pe bucata si cu un cost estimat al orei de zbor de numai 3.000 de dolari, Scorpion promite sa fie acel avion pe care il cauta statele ce nu au un buget impresionant pentru aparare. Exista insa riscul ca avionul sa ramana doar o promisiune.

4 Comments »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.