Home » Aviatie militara, featured

Se incinge cerul Siriei

28 April 2017 3 Comments

Dupa o perioada de acalmie, pare ca se incinge din nou cerul Siriei, acolo unde au loc operatiuni destul de periculoase pentru fragilul echilibru care inca exista.

Doua episoade s-au intamplat recent. Primul, Israelul a bombardat din nou Damascul. Pentru a treia oara in acest an, Israelul a lovit tinte din capitala Siriei. De aceasta data, se pare ca a fost vorba despre un depozit care continea inclusiv carburant, explozia fiind mare.

Sirienii au facut iarasi gat, iar evreii au spus doar ca atunci cand e vorba de arme pentru Hezbollah ei vor actiona fara sa stea la discutii.

Discutii sunt insa despre minunatele sisteme antiaeriene rusesti, care pe net doboara si libeluta de pe oglinda baltii. Varianta rostogolita de mediile rusesti este ca exista un acord ruso-israelian ca evreii sa faca ce vor cu singura conditie de a anunta inainte. Varianta care nu explica de ce sierienii nu folosesc sistemele lor minunate si rusesti ca sa riposteze. Poate, doar poate, pentru ca nu-s asa de minunate? Intreb si eu.

Al doilea episod este mult mai recent, Israelul anuntand recent ca un sistem Patriot a doborat o tinta deasupra Inaltimilor Golan.

S-ar parea ca ar fi o drona, siriana, rusa, iraniana sau dracu’ stie, care a fost data jos rapid si fara discutie. Ah, si drona asta a venit de pe teritoriul sirian. Frumos sau nu?

3 Comments »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.