Home » Aviatie militara, featured

Se incinge Siria: Englezii pun rachete aer-aer pe avioanele Tornado

12 October 2015 One Comment

tornadoNu stiu cum se face, dar treaba aia din Siria se incinge tot mai mult, in ciuda declaratiilor impaciuitoare. Cea mai noua mutare vine din partea englezilor, care au pus rachete aer-aer pe avioanele Tornado care executa misiuni de bombardament in zona.

Conform celor de la BBC, britanicii au luat decizia de a-si echipa avioanele cu rachete aer-aer in contextul aparitiei rusilor in zona.

Iar rusii nu stau cu mana in san, ci l-au convocat pentru explicatii pe atasatul militar englez de la Moscova. Acesta, ca si oficialii de la Londra, a negat informatiile aparute pe surse.

Totusi, ar fi o dezvoltare cel putin interesanta a situatiei din zona siriana daca s-ar dovedi adevarata, nu?

Royal Air Force au opt avioane Tornado pe baza aeriana RAF Akrotiri, din Cipru, de unde executa misiuni de bombardament in Irak. Pana acum, avioanele britanice erau echipate doar cu bombele pe care le lansau asupra pozitiilor islamistilor, insa se pare ca treaba e diferita mai nou.

Iar daca englezii au rachete aer-aer pe Tornado, probabil AIM-9 sau AIM-132, treaba asta trebuie pusa in contextul incadrarii avioanelor Turciei de catre Suhoaiele Rusiei.

One Comment »

  • Jap said:

    În ultima săptămînă am mai citit știri de genul ăsta:ruși bombardează oameni nevinovati în siria,o pasăre ivănească doborîtă de turci,niște rache rusești trase din caspica au cazut prin iran,gringo au găsit apă lichidă pe marte chiar cînd în cinematografe rula filmul Marţianul,dacă ar fi adevărată știrea asta înseamnă că englezi n-au aflat nici acuma că su30 indiene au șters pe jos cu EF chiar la ei acasă cu scorul de 12-0.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.