Serbia a primit primele doua Mi-17V-5 si se pregateste de MiG-29M2

serbiaSerbia a primit recent primele doua elicoptere Mi-17V-5 comandate din Rusia si se pregateste de achizitionarea avioanelor MiG-29M2.

Elicopterele sunt noi-noute si, se pare, fac parte dintr-un contract sau intentie de contract mai ampla, de 12 bucati in total.

Ce mi-a placut la sarbi a fost ca n-au dat-o dupa cires, premierul lor anuntand cat a costat achizitia – fix 25.349.000 de euro.

Si a mai spus ceva interesant premierul, ca in bugetul pe 2017 se vor gasi fonduri pentru aviatia de vanatoare, in special pentru achizitia de avioane MiG-29M2.

Am mai scris si noi aici, sarbii vor intre 6 si 12 bucati, au negociat, au gasit disponibilitate la rusi, dar pana acum a lipsit banutu’. Daca premierul lor se tine de cuvant, Serbia ar putea deveni prima tara din coltul asta de lume care cumpara avioane de lupta noi.

9
Leave a Reply

avatar
8 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
PetreAdiLanceRRaptorJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Sîrbii au talent. Eu pariez pe bulgari că vor fi primii în colţul ăsta de lume care cumpără avioane noi.

Raptor
Guest
Raptor

In coltul asta de lume numit Balcani parca mai e si grecia

Jap
Guest
Jap

Corect,și Turcia.

Jap
Guest
Jap

Fratelo,tu nu ai dat date despre ‘colțul ăsta de lume’ și noi am presupus căs balcanii. Dacă nu-i balcanii îi vîrîm și pe ivani,că au prin Crimeea suhoaie noi nouțe.

Adi
Guest
Adi

Sarbii au deja Mig29, cumpara doar avioane noi, nu infrastructura pentru ele si nici training de la zero pentru piloti si mecanici. Si pariem ca se potriveste si armamentul? Nu prea se compara cu ce cumpara altii.

Jap
Guest
Jap

Corect,ei sînt în altă ‘tabără’.

Petre
Guest
Petre

Stati linistiti cu AMRAAM-urile noastre, care sunt si obisnuitele C5 si vor fi si ultimul mod.C6 ce le vom primi incepand cu toamna 2016, ii luam in BVR pe sarbi daca apar probleme, chiar nu conteaza ce tehnica manevriera vor folosi, nu scapi de AMRAAM