Home » Aviatie militara, featured

Serbia a primit primele doua Mi-17V-5 si se pregateste de MiG-29M2

30 June 2016 9 Comments

serbiaSerbia a primit recent primele doua elicoptere Mi-17V-5 comandate din Rusia si se pregateste de achizitionarea avioanelor MiG-29M2.

Elicopterele sunt noi-noute si, se pare, fac parte dintr-un contract sau intentie de contract mai ampla, de 12 bucati in total.

Ce mi-a placut la sarbi a fost ca n-au dat-o dupa cires, premierul lor anuntand cat a costat achizitia – fix 25.349.000 de euro.

Si a mai spus ceva interesant premierul, ca in bugetul pe 2017 se vor gasi fonduri pentru aviatia de vanatoare, in special pentru achizitia de avioane MiG-29M2.

Am mai scris si noi aici, sarbii vor intre 6 si 12 bucati, au negociat, au gasit disponibilitate la rusi, dar pana acum a lipsit banutu’. Daca premierul lor se tine de cuvant, Serbia ar putea deveni prima tara din coltul asta de lume care cumpara avioane de lupta noi.

9 Comments »

 • Jap said:

  Sîrbii au talent. Eu pariez pe bulgari că vor fi primii în colţul ăsta de lume care cumpără avioane noi.

 • Raptor said:

  In coltul asta de lume numit Balcani parca mai e si grecia

 • Jap said:

  Corect,și Turcia.

 • LanceR said:

  Grecia si Turcia sunt in alte colturi de lume.

 • Jap said:

  Fratelo,tu nu ai dat date despre ‘colțul ăsta de lume’ și noi am presupus căs balcanii. Dacă nu-i balcanii îi vîrîm și pe ivani,că au prin Crimeea suhoaie noi nouțe.

 • Adi said:

  Sarbii au deja Mig29, cumpara doar avioane noi, nu infrastructura pentru ele si nici training de la zero pentru piloti si mecanici. Si pariem ca se potriveste si armamentul? Nu prea se compara cu ce cumpara altii.

  • LanceR said:

   Mai au vreo doua sau trei de toate. Training pentru piloti si tehnici sigur au nevoie, chiar daca sunt avioane similare, sunt diferente destul de mari intre 29 clasic si 29M2. Armament nu stiu ce au ei in stocuri, insa e evident ca e vorba despre chestii vechi, depasite. Deci au nevoie si de arme moderne daca vor sa foloseasca avioanele.

 • Jap said:

  Corect,ei sînt în altă ‘tabără’.

 • Petre said:

  Stati linistiti cu AMRAAM-urile noastre, care sunt si obisnuitele C5 si vor fi si ultimul mod.C6 ce le vom primi incepand cu toamna 2016, ii luam in BVR pe sarbi daca apar probleme, chiar nu conteaza ce tehnica manevriera vor folosi, nu scapi de AMRAAM

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.