Home » Aviatie militara, featured

Serbia ar putea primi MiG-urile 29 din Rusia la aniversarea agresiunii NATO

20 March 2017 13 Comments

Foto: Pedja Stamenkovic

Serbia ar putea primi cele sase avioane MiG-29 din Rusia pe 24 martie, zi in care vecinii nostri comemoreaza inceputul agresiunii NATO din 1999.

Presa locala scrie ca rusii si sarbii vor sa faca din acest moment unul la care sa se raporteze si, probabil, un eveniment care sa cultive si mai mult sentimentele anti-occidentale din societate. Zic eu asta.

Acum, se pare ca ar fi doua optiuni pentru livrare. Prima se refera la livrarea clasica, a avioane dezasamblate si probabil cu montarea pe repede inainte a macar unuia pentru tradionala sesiune de poze.

Cea de-a doua e mult mai interesanta si vizeaza un zbor direct Rusia – Serbia si suvolul la joasa inaltime a unor orase importante din tara pentru a arata ce forta aeriana nemaipomenita se cristalizeaza.

Ramane insa de vazut cum sau daca sarbii isi vor primi avioanele pe 24 martie.

13 Comments »

 • Jap said:

  Dar S-300,cรฎnd vine?

 • Orion said:

  Si vor survola ce tari , de la care vor obtine acordul de survol ?!

  • LanceR said:

   deocamdata e stire de presa. altfel, autorizatie de survol pentru avioane neinarmate nu cred ca e atat de dificil de obtinut.

  • Adi said:

   Fiind in parteneriat cu UE, o sa primeasca autorizatie de la noi si de la bulgari, poate si de la Ucraina si Rep. Moldova, depinde pe unde vor sa zboare.

 • Cezar said:

  Si pe unde trec cu ele, iarasi ii incalica pe bulgari fara voi alor? ๐Ÿ™‚ Sau vor sa treaca pe la noi si sa puna F-urile noastre la incercare?

  Acum sa redevenim oameni seriosi, cat de repede si misca rusiia stia cu modernizarea aia, ca mai ieri au anuntat ca le doneaza si etele gata modernizate in drum spre sarbi?

  Acum ori americanii si portughezii sunt niste amatori pe langa rusi, ori MIG 29 in comparatie cu F 16 e un fel de IAK 52 pe langa IAR 99, ii dai motorul jos, schimbi segmentii, il cureti si gata modernizarea! ๐Ÿ™‚ Ceva e tare dubios aici! Vedeti ce diferenta de timp intre termenul dat de portughezi pentru contractul cu noi si ce combinatie au avut sarbii cu rusii? Defapt, cam in ce a constat modernizarea aia, ca SMT in niciun caz nu a fost, avand in vedere timpul dedicat?

  • LanceR said:

   Din cate am citit pe la sarbi, dar fara sa fie citat vreun oficial, se pare vor avea un soi de centru de mentenanta si modernizare pe Batajnica si vor lucra la ele acolo, rusii angajandu-se sa le livreze zburabile, la pachet cu piese de schimb si suport tehnic.

   Adevarul il vom vedea la un moment dat.

   • Cezar said:

    Asta inseamna ca le aduc in stare de zbor, nu modernizate. Si le vor mentine asa la ei acasa, nu inseamna nicicum ca le vor moderniza in vre un fel, cel putin nu acum. M-am mai linistit stiind ca SMT-ul e mai departe de sarbi decat alta escadrila de MLU de noi! ๐Ÿ™‚

    • LanceR said:

     Asta am spus, da. Planul fiind sa le modernizeze in Serbia, in viitoarea facilitate dezvoltata pe Batajnica. Cel putin asta am citit la sarbi.

     Acum cred ca vom afla mai multe cand vor si ajunge avioanele la ei.

  • Raptor said:

   Ucraina exclus sa le dea autorizatie de survol, deci mai pe la sud.
   Sarbii raman la acelasi aparat, noi am trecut de la un aparat estic din 60 la unuk vestic de prin 80 si cu o generatie mai noua, deci ai nevoie de timp cand.achimbi complect mancarea. La asta se mai adauga si modernizarea, apoi instruirea pilotilor si tehnicienilor care au durat si acestea, plus ca una e sa faca modernizarea producatorul aparatului cum e cazul rusilor, alta e.sa o faca o tara terta cum e cazul portughezilor si la orice vrei sa schimbi ai nevoie de aprobare de la licurici care a durat si asta.

   • Cezar said:

    Da, dar totusi e mult prea putin sa modernizezi si sa livrezi 6 aparate in 2 luni, ceva e putred aici.

    • gabriel neacsu said:

     Vopseaua se usuca repede.

     • Raptor said:

      Plus ca MIG nu prea are de lucru, au facut doar modernizari in ultimii ani.
      Ultimele comenzi de Miguri au fost pt Algeria si Yemen si sunt incheiate de ceva vreme.
      Poate sa lucreze doar la comanda egipteana.

    • Raptor said:

     Din ce am citit mai sus la LanceR le modernizeaza sarbii, daca vor gasi si fonduri pt asta.
     O modernizare in rusia pt 6 aparate in 2 luni n-ar fi asa de greu de facut.
     Ei produc cam 150-160 aeronave noi anual, o modernizare ar trebui sa o faca ceva mai rapid decat o aeronava de la 0.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.