Home » Aviatie civila, featured

SpaceShipTwo s-a prabusit

1 November 2014 One Comment

virginSpaceShipTwo (SS2), nava spatiala comerciala a celor de la Virgin Galactic, s-a prabusit vineri in desertul Mojave, Statele Unite.

Virgin Galactic si Scale Composites au confirmat cu ceva intarziere tragedia in urma careia unul dintre cei doi piloti a murit, celalalt fiind grav ranit. Compania da vina pe o “anomalie” petrecuta in zbor pentru acest accident grav.

Interesant este faptul ca SS2 nu mai zburase din luna mai, in ultimele luni lucrandu-se la schimbarea combustibilului. Pana in acest moment, nimeni nu a acuzat oficial aceasta modificare ca si cauza a accidentului.

SS2 este conceputa ca o na “spatiala” de pasageri, menita sa ii duca pe turistii cu mare dare de mana pe orbita joasa a Pamantului, experimentand intr-un fel trairile astronautilor.

Nava este purtata pana la inaltimea de 15.000 de metri de un alt avion, dupa care se desprinde de aceasta si isi continua ascensiunea spre orbita folosind motoarele proprii.

One Comment »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.