Home » Aviatie militara, featured

Spania a oferit Columbiei Eurofighter la mana a doua

13 December 2017 4 Comments

Spania si Columbia par aproape de un acord pentru vanzarea unui numar inca neprecizat de Eurofighter Typhoon la mana a doua.

Cei de la Defensa sustin ca o delegatie columbiana a vizitat recent baza aeriana Moron, iar dupa efectuarea a doua zboruri de evaluare cu avionul au inceput discutiile de principiu.

Spania este dispusa sa renunte la un numar de Typhoon din dotarea Ejercito del Aire, iar columbienii ar cam fi gata sa cumpere.

Asta pentru ca flota de Kfir este depasita, iar vecinii sud-americani au si ei avioane moderne.

In discutiile preliminare s-a vorbit despre Eurofighter T2, dar si despre sprijin logistic si un pachet de armament ce ar include si rachetele Meteor.

Problema este ca astia din Columbia sunt ca bulgarii, vor avioane doar din gura. S-au uitat pana acum la F-16 nou si sh, la Gripen nou si sh, au mai vrut niste Kfir din Israel si i-au intrebat si pe rusi daca n-ar vrea sa le faca o oferta.

Totusi, e interesant faptul ca Spania ar vrea sa scape de niste Eurofighter Tranche 2.

4 Comments »

 • Jap said:

  IAI kfir din bătătură a fost modernizat la standardul C-60,un fel de f16 bl 52+. Pt ce le mai trebuie canardurile ăstora din mUE? Că pe traficanții de droguri îi aleargă cu belișcopterele.

 • Mig-21_LanceR said:

  Sub nici o forma columbienii nu se compara cu bulgarii si sunt mai bine dotati si decat noi. Ei au versiunea Kfir C12, modernizata cu Elbit si foarte-foarte actuala, mult peste ce avem noi. Au radare AESA si lucreaza cu Python V, racheta doar inrudita cu Python III al nostru, dar mult mai performanta si in plus este BVR. Pe deasupra sunt peste noi si la manevrabilitate deci s-o lasam mai moale cu batjocura la adresa altora, cand vom avea noi ceva pe masura, mai vorbim…

  • LanceR said:

   Nu exagera, nu-s peste ce avem noi. Columbia are Kfir C10 si C12, asta fiind o versiune mai slaba. Radarul nu e aesa, e ELTA pe care il avem si noi pe LanceR, iar la C12 e EL/M 2021, o versiune mai slaba din ce stiu eu. Iar din afara Kfir e sub F-16 la marea majoritate a capitolelor. De asta a si renuntat Israelul la el pentru a ramane cu 16-le.
   Comparatia cu bulgarii se refera la nehotararea lor in a cumpara fightere, similara cu cea a bulgarilor.

   • Mig-21 LanceR said:

    Pai columbienii au 19 Kfire functionale(atatea Lancere C mai avem si noi), nu vad care e graba, castravetii mai au 2-3 in stare de pornit motoarele si atat. Intr-adevar Kfirul cu AESA este block-ul 60 propus ca upgrade columbienilor si ca oferta pt castraveti. Au acelasi radar ca Lancerele C ale noastre insa ale lor trag cu toate Pythonurile, adica III, IV si V(BVR) cat si cu Derby. Deci nu au doar pistoale, au si gloante la ele…

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.