Home » Aviatie militara, featured

Stiti cine mai cumpara Gripen? Botswana!

20 June 2016 One Comment

gripenDa, ati citit bine si eu n-am gresit in titlul. Botswana este pe punctul de a cumpara (aproape) o escadrila de Saab Gripen, versiunile C/D.

Botswanezii au confirmat negocierile cu suedezii reprezentati de Försvarets Materielverk (FMV) privind achizitia a 8-12 Saab Gripen C/D.

Ei vor sa utilizeze Gripenul pentru a inlocui batranele F-5 americane pe care le utilizeaza in prezent.

“Gripenul respecta cerintele noastre si ne-ar putea oferi un avantaj in fata competitorilor. F-5 nu mai este o optiune viabila pentru noi. Avem nevoie de avioane cu pret rezonabil, dar care sa ne perimita sa ne efectuam misiunile aeriene”, a spus boss-ul armatei botswaneze, generalul locotenent Gaolathe Galebotswe.

Baiatul asta a spus insa o chestie tare interesanta referitor la achizitia de avioane. Anume ca Botswana a analizat recent, pe langa Gripen, si F-16, variante de MiG-uri (aici probabil e vorba de 29 si 35) si unele chinezarii. Iar Gripenul ar fi avut cel mai mic cost de operare.

Ca si pret, programul Gripen ii va costa pe botswanezi 1,7 miliarde de dolari. Adica 18,4 miliarde de pula 🙂

One Comment »

  • jap said:

    Am ramas de risul bosimanilor mincatias.M-ai anul trecut ziceam sa emigram in Africa si ma-ti luat cu toti la misto.Cica Tailanda ar m-ai vrea niste C/D-uri.Forta fie cu bosimanii.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.