Home » Aviatie militara, featured

Su-30 venezuelene ar fi violat putin Brazilia

9 October 2016 8 Comments

su30Se pare ca doua avioane Su-30 ale Venezuelei ar fi violat putin spatiul aerian national brazilian in zona granitei comune de pe muntele Roraima.

Mediile de presa din Brazilia au publicat informatia care a fost infirmata oficial de Ministerul Apararii de la Brasilia.

Totusi, se pare ca dupa micul viol neconfirmat, oficialii din “tara cafelei” au luat decizia de a trimite nu mai putin de sapte avioane AMX pe baza aeriana Estado. Oficial, pentru un exercitiu neanuntat. Neoficial, pentru a intercepta suhoaiele cu chef de viol.

Se pare ca Venezuela ar fi recunoscut in discutiile interguvernamentale ce au urmat incidentului ca avioanele proprii au trecut parleazul in Brazilia, explicand ca a fost vorba despre o greseala, nu despre o provocare.

Stirea aceasta vine in contextul in care Brazilia este in pom din punctul de vedere al aviatiei militare, AMX-ul fiind un avion de atac la sol dezvoltat in anii ’80 impreuna cu Italia. Dar, pentru ca Mirage-urile au fost retrase iar F-urile 5 sunt putine, brazilienii au fost obligati sa recurga la aceasta masura de urgenta.

Brazilia a semnat anul trecut pentru achizitia a 36 de avioane Saab Gripen E/F, insa livrarile vor incepe prin 2019, astfel ca sunt perspective ca violurile involuntare sa continue.

Foto via Pinterest

8 Comments »

 • Jap said:

  Cică,oameni răi zic că: Venezuela ar fi bătut palma (nu Cuba) cu ivanii pt încă 13Su-30 noi-nouțe. Forța fie cu venezuelenii.

 • FERT said:

  Putin are dreptu

 • Jap said:

  Pe lovele sau petrol. Săraci? Ăia cu sonda în fundu’ curţii?

  • LanceR said:

   Aia, aia. Ei sunt aia care se omoara pe mancare cand ajunge prin magazine si tot ei fac gratare din maidanezi. Deci mai baga o fisa 😀

 • Jap said:

  Pe la începutul anilor ’90 în LA (SUA),o parte din populația afro-americană se adunau în grupuri și furau-vandalizau magazinele. Asta nu înseamnă că toți americanii se omorau pt haleală. Uităte și pe la noi,pînă m-ai acum cîțiva ani,cînd se deschidea un super market,romînii stăteau la coadă și se călcau în picioare ca animalele pt tigăi și bormașini. Ce-o fi zis ăia din occident cînd vedeau ce se întîmplă în romînia?

 • Cezar said:

  Daca nu erau cu sonda in spatele curtii, puteam sa jur ca-i minciuna sau fabula. Insa nu se stie prea bine daca pilotii aia erau flamanzi sau cu gandul ca o sa-i manance cineva catelul, ca ii omoara vreunul nevasta pe strada, in drumul de la munca inspre casa, sau ca e posibil sa nu mai gaseasca nimic in ea cand ajunge seara acasa! 🙂

  Cred ca au ‘violat’ granita de foame….sau mai precis erau cu gandul la mancare si au sarit parleazul! :)))))

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.