Home » Aviatie militara, featured

Su-35 si-a cam luat-o de la Putin

27 August 2015 3 Comments

su35Suhoi Su-35S, cel mai bun avion supersonic produs de Rusia, a primit o lovitura importanta chiar din partea “tarului” Vladimir Putin.

Producatorul lui Su-35S, United Aircraft Corporation (UAC), astepta sa primeasca o comanda majora, pentru 48 de avioane, in timpul salonului MAKS 2015. Numai ca aceasta comanda n-a mai venit.

Presedintele lui UAC, Yuri Slusar, a fost nevoit sa iasa cu o declaratie publica pentru a sublinia ca acest contract trebuie semnat.

“Totul depinde de Ministerul Apararii. Contractul nu a fost semnat, insa negocierile sunt destul de avansate”, a declarat presedintele UAC.

Potrivit presei ruse, o alta lovitura pentru Su-35S a fost amanarea pentru a n-a oara a contractului de achizitie din China. Chinezii negociaza de 3-4 ani deja despre cumpararea a 24 de avioane, insa pana acum nu s-a ajuns la un numitor comun.

Rusii continua sa spere ca vor reusi sa dea Su-35 la export pana la urma, insa mediile de presa independenta sustin ca este improbabil ca afacerea sa mai aiba loc, date fiind problemele economice ale Chinei si investitiile masive in aeronavele proprii.

Ramane de vazut ce se va intampla pe viitor, mai ales ca si banii pentru PAK FA s-au cam terminat, iar rusii ar trebui sa aleaga in cele din urma intre cele doua proiecte.

3 Comments »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.