SUA au lovit cu “mama tuturor bombelor” in Afghanistan

Armata Statelor Unite a lovit in premiera intr-o situatie reala de lupta cu “mama tuturor bombelor”, GBU-43/B MOAB (Massive Ordnance Air Burst). Atacul a avut loc in Afghanistan si a avut ca tinta o retea de tuneluri din districtul Achin, provincia Nangarhar.

Se pare ca acele tuneluri erau folosite de isis pentru a lupta impotriva trupelor guvernamentale si ca acestea din urma aveau o problema reala cu ele.

A fost pentru prima data cand GBU-43/B a fost folosita intr-o situatie reala de lupta, MOAB fiind cea mai puternica bomba non-nucleara din dotarea americana.

Bun, am incerat sa ma abtin, dar stiti deja ca nu pot. Nu i se pare nimanui macar ciudat ca, dupa atacul din Siria si inaintea tot mai probabilului atac din Coreea de Nord, SUA dau cu MOAB-ul? Adica pana acum au avut ocazii nenumarate de a-l folosi si nu au facut-o, iar acum l-au pus la treaba pe niste… tuneluri? Serios?

Chiar nu vede nimeni exercitiul de imagine al lui the donald? Cel mai cel presedinte foloseste primul cea mai cea bomba? Nu, nimic?

Din punctul meu de vedere, spirala pe care s-a intrat e extrem de periculoasa. Dupa pocnirea MOAB-ului in Afghanistan, the donald a fost intrebat daca a autorizat lovitura. N-a confirmat ca a dat el ordinul, a spun ceva mai grav, anume ca a dat mana libera armatei sa faca practic tot ce pofteste.

In privinta MOAB-ului, mi se pare un simplu exercitiu de imagine. Astept inca sa apara DoD sa ne spuna ce efecte magnifice a avut detonarea si ce bomba frumoasa au SUA.

8
Leave a Reply

avatar
5 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
albertOctavianJapLanceRAdi Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Cezar
Guest
Cezar

@LanceRe, de intelegerea dintre IAR si Airbus nu zici nimic? 🙂

Baga si tu un articol pe tema asta si mai ales daca mai crezi ac Bell mai e in carti si cu cine s-ar putea asocia sa le asambleze loco….(AerostaR?) 🙂

Adi
Guest
Adi

Ai idee ce inseamna o retea de tuneluri si ce optiuni ai ca sa le distrugi?

Jap
Guest
Jap

Pe SUA nu-i interesau rezultatele LanceRe, a fost m-ai mult de ‘PR’.

Octavian
Guest
Octavian

O bomba MOAB costa 15,7 milioane $. Alte 500 mii $ pentru transport din SUA si 300 mii $ pentru bombardamentul propriu-zis si ajungem la 16,5 milioane $. Se zice ca au ucis 24 talibani sau ISIL. 1 taliban (ISIL =170 mii $) deci au cauzat inamicului pagube de 4 milioane $. Cu asa idioti la conducere nici nu-i de mirare ca pierd razboiul. Americanilor le place sa umfle pierderile. Iar cifra cum ca un taliban sau ISIL costa 170 mii $ am pus-o eu. Cred ca sunt chiar mai ieftini. Am folosit 170 mii $ ca asta e suma… Read more »

albert
Guest
albert

Azi e mare parada in Coreea de Nord.Se pare ca Trump s-a gandit mai bine si a zis ca mai bine fara:
http://www.theintelligencer.com/news/world/article/N-Korea-gears-up-to-celebrate-birthday-of-11073341.php