Suedezii vor oferi Gripen NG Indiei. Pentru ca de ce nu?

ngStiti deja ca indienii vor si nu prea sa cumoere Rafale, pentru care s-au inteles de doua ori deja cu francezii, asa ca rivalii de pe piata s-au gandit ca e timpul sa faca niste miscari.

Rusii au propus acum ceva timp Su-35, oferta care n-a fost nici acceptata si nici refuzata, la fel cu Super Hornetul american. Suedezii intra si ei in hora si anunta ca vor face o oferta concreta pentru Gripen NG.

Desi micutul Gripen are poate cele mai mici sanse sa prinda un contract in India, suedezii pistoneaza puternic pe o pista ignorata cumva de ceilalti competitori, aceea a producerii, asamblarii zic eu, avioanelor in India, cum se dorea in anulatul program MMRCA.

Si cum actualul premier indian, Narendra Modi, o arde usor ceausist si vrea ca mai toate lucrurile sa fie produse in tara, ar putea fi cartea castigatoare.

In plus, suedezii sunt constienti ca nu va fi o comanda ampla, ma gandesc la cel mult patru escadrile, asa ca sunt impaciuitori si spun ca e loc pentru toata lumea in India. Si pentru Gripen, si pentru Rafale, si pentru Super Hornet si, cu voia lor, si pentru Suhoi.

Deci, Gripen NG in India? Pai de ce nu? 🙂

9
Leave a Reply

avatar
5 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
LanceRJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Gringo l-au propus și pe f-16,dar indienii ar fi zis marș de aici. Cică la ora actuală au dat o comandă la HAl de 12 su-30 mki,de ălea care au șters pe jos cu EF.

Jap
Guest
Jap

Su-30mki pe care îl au ie bun (12-0) cu EF,recent gringo ia invitat la un Red Flag prin Alaska și au pus o condiție:Să vină piloții și suhoaiele care au șters pe jos cu englezii,asta spune multe,iar pe Rafale nu-i interesează avionul în sine. Indienii la ora actuală vor ceva m-ai bun decît ’30 și Rafale,vor o pasăre nouă din ‘Next generațion’ și cît timp ei marcă banu au tot interesul să nu fie țepuiți,că pînă la urmă banii nu cresc în copac nu-i așa?

Jap
Guest
Jap

12-0

Jap
Guest
Jap

Bulgarii l-au retras pe 21 că nu mai aveau piese de schimb,sau mai bine zis,nu aveau pile la marele popor ca noi,întrun timp cînd se țineau ședințele de guvern la grămadă pe ambele maluri ale Dunări,bulgarii se rugau de noi să le modernizăm mig-urile la standard LanceR.

Jap
Guest
Jap

Știe toată lumea că LanceR e al evreilor,eu ți-am zis de cererea lor la una dintre ședințele comune. Forța fie cu voi.