Home » Aviatie militara, Constructii de aeronave, featured

Suparati pe americani, irakienii ar vrea MiG 29

1 November 2012 No Comment

Suparati pe americani, care stamba din nas cand vine vorba de un nou lot de F-16, irakienii nu stau cu bratele in san si se intereseaza despre modalitatile si costurile achizitiei de MiG-29.

Irakul a semnat un acord cu SUA privind cumpararea a 18 F-16 nou noute (nu ca Romania) si si-a manifestat intentia pentru inca 18 Falcon-uri. Numai ca americanii nu s-au prea grabit sa le raspunda, semn ca s-ar putea ca acest al doilea lot sa ramana doar la stadiul de intentie.

“Fiii lui Saddam” (da, e o ironie) nu se lasa pagubasi si, daca nu pot lua avioane de la noii aliati strategici, se intorc cu fata catre vechiul prieten, Rusia.

Nouri al-Maliki, premierul Irakului, s-a intalnit recent cu omologul sau de la Moscova, Dmitri Medvedev, si, printre cateva pahare de sampanie si discutii despre achizitia de armament, arabetul i-a strecurat discret intrebarea despre MiG-29.

Medvedev a fost deschis, insa, luat prin surprindere cumva, a cerut un mic ragaz pentru a oferi un raspuns clar. Numai bine, pentru ca nici irakienii nu se grabesc, si ei asteptand reactia SUA.

Foarte probabil, pasul acesta poate reprezenta doar o fortare a mainii Unchiului Sam care se va vedea oblicat sa accepte si a doua transa de F-16 numai pentru a nu pierde un contract banos si a nu apropia si mai mult Rusia de proaspat eliberatul si democratul Irak.

MiG-29 nu este o alegere intamplatoare a baietilor purtatori de turbane, ei avand vreo 20 de bucati in dotare inca dinainte de scandalul din 1991.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.