Home » Aviatie militara, featured

Surpriza lui Kim: O prima racheta intercontinentala?

15 April 2017 8 Comments

Surpriza lui Kim cel gras de ziua lu’ bunica-su’ n-a fost un test nuclear, asa cum se astepta mai toata lumea, ci ceva mai lejer la prima vedere, dar mult mai grav analizat in profunzime. Adica o noua racheta care se doreste a fi intercontinentala.

S-o iau cu inceputul, ai lu’ Kim n-au aratat racheta, ci doua TEL – transporter erector launcher pe care se aflau doua, cum sa le spun, incinte pentru racheta. Asta in ideea in care nu pui pe transportor racheta, ci o “imbraci” intr-un soi de mulaj destinat s-o protejeze pana la lansare.

Specialistii occidentari s-au udat in grup la vazul rachetelor lui Kim, nu putini fiind cei care le-au comparat cu celebra Topol-M. Aici voiam sa ajung. Ati vazut cum are Topolul acel container pe transportor? Ei bine, coreenii au prezentat azi doar containerele lor cele noi.

Acum sa discutam putin in profunzime. De ce ar fi grav? In cazul Coreei de Nord, nu bomba nucleara e problema, ci vectorul. Practic, inca de la primele teste atomice, ai lu’ Kim au aratat ca stapanesc o tehnologie destul de rudimentara nucleara. Sa spunem ca au bomba. Problema lor a fost si este ca n-au ce face cu bomba pentru ca le lipseste racheta, vectorul care sa o transporte la tinta.

Daca, si aici mie cel putin mi se pare un mare daca, au dezvoltat o racheta intercontinentala, atunci ar putea pune pe ea incarcatura nulceara si, teoretic, o pot livra oriunde. In cazul asta, Coreea de Nord ar intra in grupul celor mari.

Astia mici si cu ochii oblici au reusit sa dezvolte o racheta pe care au folosit-o pana acum cu succes pentru a trimite doi sateliti pe orbita, insa momentan n-au reusit s-o dezvolte si ca racheta balistica intercontinentala. Ori Kim, prin parada de sambata, tocmai asta ar vrea sa transmita, ca are acum si vectorul care poate duce incarcatura nucleara oriunde, inclusiv la the donald in curte, si ca nu mai e de joaca.

Fara sa ma pretind vreun specialist, eu ma indoiesc ca astia au acum o racheta balistica intercontinentala. Dar sunt convins ca in timp o vor avea, si-atunci nu stiu cum se va mai discuta cu Kim. Poate de aia s-au si activat acum americanii si chinezii, incercand sa faca ceva cat se mai poate.

Uite si parada integrala a lui Kim, daca va intereseaza. Noile rachete sunt alea din chiar ultimul bloc de defilare.

8 Comments »

 • albert said:

  Ce poate fi in parte inferioara sa sasiului auto?
  https://www.nknews.org/wp-content/uploads/2017/04/KN-08.jpg

 • Octavian said:

  Bomba o poti folosi si in alt mod. Rachete cu raza scurta fiabile au, cat si cu raza medie. Suficient sa loveasca bazele SUA din Okinawa, C de S, Guam, Alaska (in principal Anchorage) si poate Hawaii. Tinta lot e clar Coasta de Est a SUA. Atunci chiar ca americanii o pun. Daca lovesc Seattle si imprejurimile toate industriile high-tech sau dus, de lovesc marile orase din California economia SUA se prabuseste cu 40%. Nici nu au nevoie de nu stiu ce arsenal (1 pt fiecare tinta de mai sus, 2 pt Hawaii (Honolulu si Pearl Harbor),3 pt zona Seattle, 2 LA, 2 San Francisco, 2 San Diego, 3-4 alte tinte. In total maxim 20 loviturii nucleare plus inca 10 de rezerva ceea ce se zice ca au deja (estimari de la 20 la 60). Singura lot problema e forta bombelor maxim 50kt. At fi de dorit macar 200kt ideal 375kt

  • Octavian said:

   Am uitat sa zic ca pot folosi bombele CA focoase pentru torpile cat si ca mine marine so terestre detonate la comanda.

  • Raptor said:

   Un studiu al unor cercetatori americani sustinea ca toata falia San Andreas de pe coasta de vest a SUA se duce in ocean la o explozie de 4 megatone. San Andreas este o falie seismica care cuprinde printre altele orase ca Los Angeles, San Francisco, Las Vegas.

   Aceiasi cercetatori, mai sustineau ca undeva in estul Atlanticului este un vulcan activ care daca ar aluneca falia vestica a sa (ceea ce poate fi facut si cu o bomba murdara sau la o viiyoare mega-eruptie) ar crea un val tsunami care atunci cand va livi coasta de est a SUA valul ar avea o inaltime de 20m, iar multe regiuni ale coastei estice sunt sub nivelul marii, vezi cazul uraganului Katrina si New Orleans care dupa cedarea zidului de protectie a facut ravagii in orasul aflat sub nivelul marii.

   Dicumentarul a fost facut sa arate punctele sensibile ale SUA in cazul unor atacuri cu bombe murdare, tot ei sustinand ca astfel de arme datorita tehnologizarii, acum pot fi puse si intr-o valiza si lasate in marile orase gen NY sau Washington DC care desi are o populatie mica acolo e concentrata toata administratia americana.

   Alt pericol major pentru ei spuneau ca ar fi orasul Denver, dar nu mai retin datele.

   Si in fine, activarea zonei vulcanice din Yelowstone poate fi si ea un pericol, plasand astfel de arme in anumite puncte cheie, dar aici ar fi un pericol pentru intreaga planeta care ar fi paralizata ani de zile de o perioada glaciara datorita cenusii care ar bloca particulele de lumina sa mai ajunga pe pamant.

 • Raptor said:

  Duminica NK a incercat un test cu o racheta pe coasta de est, care s-a soldat cu un esec.

  • Octavian said:

   Da-le timp ca pana la urma fac un ICBM functional. Dupa aia nu trebuie decat sa-l ajusteze ca sa penetreze apararea mai bine (aparare care poate o sa existe in viitor). Vezi Topol care transporta 40 de “penetration aids” si decoys. Plus are traiectorie balistica aplatizata pe care o poate schimba in zbor.

 • Cezar said:

  Daca au racheta, asta nu inseamna ca si ajunge in siguranta pana pe tarmurile USA, daca chiar are raza aia de actiune.

  Mai e ceva, miniaturizarea bombei pentru a o integra pe apul rachetei. Se sp[uen ca sunt la 2 – 3 ani distanta de a trece aceste xamene, tocmai de aia KIM cel gras a lasat-o mai moale cu relaxarea dictatutii, chiar dacainitial dadea semnale ca o va face. Intai arma suprema, apoi relaxarea. Problema e alta pentru el……mai apuca?

  Eu zic ce e greu de tot!

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.