Home » Aviatie civila, featured

Tadeusz Wrona, pilotul care a salvat 230 de vieti

2 November 2011 No Comment

Marţi, 1 noiembrie, un Boeing 767 a aterizat perfect la Varşovia fără să folosească roţile. Pilotul Tadeusz Wrona, care a salvat viaţa a 230 de persoane, este eroul Poloniei.

Un avion Boeing care transporta 230 de persoane avea o defecţiune la sistemul hidraulic. Prin urmare, pilotul a fost nevoit să aducă aparatul de zbor la sol fără să folosească trenul de aterizare.

Acum căpitanul Tadeusz Wrona, pilotul care a reuşit o aterizare perfectă, nu este doar eroul celor 230 de persoane cărora le-a salvat viaţa, ci şi a întregii ţări care a fost marcată în ultimii ani de multe accidente aviatice dezastruoase.

Cel care a rămas bine tipărit în istoria Poloniei este cel din aprilie 2010 în care au murit 96 de persoane printre care şi preşedintele Lech Kaczynski.

Tadeusz Wrona are 53 de ani, lucrează pentru compania aeriană poloneză LOT de la începutul anilor ’80 şi este membru al al Aero Club Leszczynski, un club al piloţilor de planoare.

Preşedintele polonez Bronislaw Komorowski a mulţumit echipajului şi în mod special pilotului că nimeni nu a fost rănit.

“Le-am mulţumit tutoror din toată inima în numele Poloniei”, a declarat Komorowski.

Sursa: Adevarul

Citeste si:

Boeing 767 pus pe burta in Polonia (Video)

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.