Home » Aviatie militara, featured

Taiwanul ar putea utiliza ski-jump pentru pistele de decolare

28 December 2017 One Comment

Taiwanul analizeaza posibilitatea de a monta instalatii modulare ski-jump pentru pistele de decolare improvizate pe care le va folosi in cazul unui conflict.

Ministerul Apararii de la Taipei a lansat un studiu in acest sens, pentru a vedea daca solutia este viabila si poate fi aplicata.

Pe scurt, taiwanezii se asteapta ca, in cazul unui conflict cu China comunista, primele lovite sa fie aerodromurile militare. Exista, din cate am inteles, un plan pentru evacuarea avioanelor pe piste improvizate, iar elementul ski-jump ar fi pentru a imbunatati reactia.

In esenta, ar fi vorba despre elemente modulare ce pot fi montate pe pistele improvizate si care actioneaza ca o platforma similara cu cele de pe portavioane.

Distanta de decolare a avioanelor s-ar reduce semnificativ, ceea ce este foarte important in cazul in care ar fi distruse pistele de decolare-aterizare de pe aerodromuri.

One Comment »

 • Raptor said:

  “Distanta de decolare a avioanelor s-ar reduce semnificativ, ceea ce este foarte important in cazul in care ar fi distruse pistele de decolare-aterizare de pe aerodromuri.”

  Din ce am citit in cazul sky-jump si incarcarea aparatelor va fi redusa.
  Deci, pot avea o optiune salvatoare in cazul in care aeroporturile ar fi lovite, dar nu pot fi incarcate la capacitatea maxima.
  Cat priveste o alarma in acest caz, cred ca timpul in care vor ridica aparatele in aer pentru misiune va fi semnificativ mai mare deoarece nu au toata logistica unui aeroport, sa nu mai spun de haosul de gestionat din mutarea aparatelor pe te miri unde, care nu vor mai fi grupate compact.

  Vor astfel de gadgeturi, atunci vor trebui sa investeasca corespunzator si in logistica pentru a-si pastra aceeasi capacitate de lupta a fortelor aeriene si de ce nu, poate un comandament specializat care sa poata coordona miscarile respective pentru ca asa cum este si in administratie, descentralizarea inseamna divizare si implicit crearea de numeroase centre locale de comanda.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.