Home » Aviatie civila, featured

Tarom a atribuit contractul de asigurare a avioanelor. Surprize, surprize…

18 July 2013 No Comment

tarom-flotaOperatorul aerian de stat, Tarom, a anuntat, joi, ca a atribuit contractul de asigurare a aeronavelor din flota companiei Astra Asigurari. Asta dupa un mic scandal legat o licitatie care n-a mai fost.

Asigurarea avioanelor Tarom si politele pentru asigurarea de raspundere civila a companiei si pilotilor trebuia atribuit prin licitatie publica. Doua companii, Astra si Omniasig, s-au aratat interesate, insa firma miliardarului Adamescu, partener vechi al Tarom, a decis sa conteste licitatia.

In urma contestatiei, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a suspendat licitatia de la Tarom iar Guvernul Ponta, secondat de Parlament, au scos Taromul de pe lista companiilor de stat obligate sa atribuie aceste “mizilicuri”, cum sunt contractele de asigurari, prin licitatie publica si transparenta.

Astfel ca operatorul national a trecut la atribuire directa si, surpriza (not!), invingatoare a fost Astra Asigurari. Pentru al saptelea an consecutiv.

Nu e nevoie sa ne nelinistim pentru ca firma lui Adamescu ne asigura ca a fost un concurs de oferte, Taromul alegand cea mai buna posibilitate in momentul de fata. Pacat doar ca, in opinia unora, transparenta strica iar ofertele astea senzationale se aleg numai si numai in spatele usilor inchise.

In fine, Astra va asigura 24 de avioane ale Tarom dupa cum urmeaza – doua Airbus 310-300, patru Airbus 318-100, patru Boeing 737-300, patru Boeing 737-700, o aeronava Boeing 737-800, sapte aeronave ATR 42-500, respectiv doua aeronave ATR 72-500.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.