Home » Aviatie civila, featured

Tarom cumpara cinci avioane Boeing B737 MAX 8

16 July 2018 2 Comments

Foto: Boeing

Tarom a achizitionat cinci avioane Boeing B737 MAX 8, potrivit unui anunt oficial facut de producatorul american in timpul Fanborough International Airshow 2018.

Contractul are un cost de 586 de milioane de dolari, potrivit preturilor de catalog ale avioanelor.

“Este o perioada entuziasmanta pentru Tarom pentru ca ne imbunatatim flota si construim parteneriate de care vor beneficia clientii nostri pe viitor. Avioanele 737 MAX le vor oferi clientilor nostri performante exceptionale, fiabilitate si eficienta, cu o autonomie ce ne va permite sa operam mai bine rutele actuale, dar si sa deschidem altele noi. Aceasta achizitie reprezinta o adevarata declaratie de intentie in privinta schimbarii prin care trece Tarom”, a declarat CEO-ul Wolff Werner-Wilhelm.

Avioanele cele noi ale Taromului vor fi echipate cu propulsoare CFM International LEAP-1B, winglets Advanced Technology si alte imbunatatiri.

Operatorul national va achizitiona si un program de schimbare a trenului de aterizare de la Boeing Global Service.

2 Comments »

  • Ilie said:

    In sfarsit o veste buna pentru operatorul national. Sper sa ramana pe Boeing si sa nu isi bage francezii coada in politica de achizitii.
    Motoarele sunt foarte performante dar citeam ca sunt probleme cu livrarile – o fi cererea asa mare?

  • Augustus said:

    Stie cine a intermediat achizitia??? Au fost fratii Giumbala sau fostul ofiter SRI Chiuvatu??? Daca a fost ceva parlamentar cine a fost??? Vreau sa stiu doar.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.