Textron Scorpion primeste (probabil) lovitura decisiva

Foto: Wiki
Scorpion, twin-jet-ul dezvoltat de cei de la Textron ca viitoare platforma pentru programul OA-X, a incasat probabil lovitura decisiva dupa ce a fost exclus de USAF din acest program.

Comandantul civi al Fortelor Aeriene, Heather Wilson, a anuntat recent ca in programul OA-X raman Textron AT-6 Wolverine si Embraer A-29 Super Tucano, pe care le-a caracterizat ca fiind “the two most promising light attack aircraft”.

Ramas pe dinafara, Scorpionul are perspective reduse pe piata. S-a discutat mult, in special prin advertoriale platite de producator, despre un soi de interes care ar exista pentru avion, dar realitatea este ca nimeni nu-l vrea in momentul de fata.

Si fara un gir al USAF, cum ar fi fost victoria in cadrul programului OA-X, ma indoiesc sincer ca va exista interes pentru el.

Eh, a fost frumos cat a durat 🙂

Programul OA-X este unul prin care USAF isi propune sa cumpere in jur de 15 avioane capabile sa execute misiuni anti insurgenti, atac la sol si recunoastere. Daca initial se vorbea despre o comanda ampla, de 100 de bucati ce ar putea fi trimise pe campurile de lupta, acum miza este o escadrila ce ar urma sa fie utilizata pentru pregatirea pilotilor.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Jap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Ar avea o șansă în Bulgaria si prin Africa. Nouă daca gringo nu ne permitea să lucrăm la TD,pe Scorpion scria Fabricat în Romania.