Home » Aviatie militara, featured

Textron Scorpion primeste (probabil) lovitura decisiva

3 February 2018 One Comment

Foto: Wiki

Scorpion, twin-jet-ul dezvoltat de cei de la Textron ca viitoare platforma pentru programul OA-X, a incasat probabil lovitura decisiva dupa ce a fost exclus de USAF din acest program.

Comandantul civi al Fortelor Aeriene, Heather Wilson, a anuntat recent ca in programul OA-X raman Textron AT-6 Wolverine si Embraer A-29 Super Tucano, pe care le-a caracterizat ca fiind “the two most promising light attack aircraft”.

Ramas pe dinafara, Scorpionul are perspective reduse pe piata. S-a discutat mult, in special prin advertoriale platite de producator, despre un soi de interes care ar exista pentru avion, dar realitatea este ca nimeni nu-l vrea in momentul de fata.

Si fara un gir al USAF, cum ar fi fost victoria in cadrul programului OA-X, ma indoiesc sincer ca va exista interes pentru el.

Eh, a fost frumos cat a durat 🙂

Programul OA-X este unul prin care USAF isi propune sa cumpere in jur de 15 avioane capabile sa execute misiuni anti insurgenti, atac la sol si recunoastere. Daca initial se vorbea despre o comanda ampla, de 100 de bucati ce ar putea fi trimise pe campurile de lupta, acum miza este o escadrila ce ar urma sa fie utilizata pentru pregatirea pilotilor.

One Comment »

  • Jap said:

    Ar avea o șansă în Bulgaria si prin Africa. Nouă daca gringo nu ne permitea să lucrăm la TD,pe Scorpion scria Fabricat în Romania.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.