Turcia accelereaza proiectul propriului avion de generatie V

tfxTurcia va accelera proiectul propriu de constructie a unui avion de genetatie V.

Autoritatile de la Ankara s-au pus de acord si sustin ca acest proiect trebuie sa fie unul prioritar pentru Turcia in urmatorul deceniu.

Un oficial turc sustine ca “programul va avea un ritm mult mai ridicat dupa alegerile parlamentare”, semn ca toata lumea asteapta stabilirea componentei noului legislativ inainte de a arunca cu banii.

Turcii isi doresc ca noul avion multirol sa inglobeze cele mai noi tehnologii, insa insista pe ideea unui “design indigen” si a constructiei lui in aceasta tara. Totusi, ei sunt deschisi la colaborari si au lansat chiar un RFI (Request for Information) spre companiile interesante de a participa la proiect.

Mai mult, Ankara a deschis larg usa Chinei pentru implicare, subliniind ca “modelul de baza” nu trebuie sa fie neaparat un produs NATO.

In momentul de fata, se stie clar ca turcii vor ca viitorul avion sa fie bimotor si sa devina operational in jurul anului 2030, cand F-urile 16 vor fi pensionate.

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
albertJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Vrabia malai viseaza.

albert
Guest
albert

Daca vor cu China,ce le mai trebuie “design indigen”?J-31,bimotor, este in testari,de cautat o solutie numai ptr. motor.