Turcia ar putea cumpara Su-57 daca primeste interzis la F-35

Foto: Suhoi
Turcia ar putea cumpara avioane Suhoi Su-57 daca parlamentarii americani vor bloca vanzarea F-urilor 35 catre regimul lui tayyip.

Publicatia Yeni Safak scrie ca guvernul de la Ankara are o optiune de rezerva pentru scenariul in care Congresul va trece memoriul ce propune blocarea vanzarii aparatelor F-35.

Tayyip vrea neaparat aparate de generatia V si, daca nu le va obtine din Statele Unite, le va lua din Rusia.

Su-57 a primit o lovitura dura dupa ce indienii au spus “pas” colaborarii, iar o eventuala oferta din Turcia ar reprezenta aur curat pentru program.

Initiativa legislativa este in Congres, insa ramane de vazut daca va deveni lege, mai ales ca turcii sunt parteneri in programul JSF.

Cu toate astea, stilul negocierilor cu cutitele pe masa practicat de the donald si de tayyip ne poate aduce in situatia in care Ankara primeste interzis la F-35.

3
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
nlgJapgabriel neacsu Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
gabriel neacsu
Guest
gabriel neacsu

Am avut gura aurita cand am zis asta la articolul din 30.04…Sunt tare curios cum reactineaza yankeii la asta si daca ivanii accepta targul. Pentru ambele parti e riscant sa le dai acces turcilor la tehnologie.Nu cred intr-o prietenie de durata ruso-turca.

Jap
Guest
Jap

Primul F35 al turcilor,ajunge luna viitoare în țară,turcaleții își vor primi cele 100 F35,indiferen ce zic unii prin Congres.

nlg
Guest
nlg

E diferenta mare de la F35 la o promisiune-n vant.