Home » Aviatie militara, featured

Turcia & Rusia BFF: Primele joint air strike

22 January 2017 3 Comments

Vi se pare cumva peste mana ca un stat de baza al NATO sa execute misiuni de lupta in comun cu Rusia? Ei bine, tocmai s-a intamplat, avioane rusesti si turcesti executand lovituri aeriene in Siria.

La aceasta prima joint air strike au participat, in ordinea numerelor de pe tricouri, patru F-16 si patru F-4 turcesti, dar si patru Su-24, patru Su-25 si un Su-34 rusesti.

17 avioane pestrite care au lovit 36 de tinte, rusii declarand apoi ca bombardamentele au fost “foarte eficiente”.

Pai BFF sau nu? 🙂

Ah, sa nu uitam ca aceste joint air strike vin dupa ce mandra armie turca s-a impotmolit grav de tot la Al-Bab, acolo unde descultii jihadisti le-au aratat ce inseamna cu adevarat razboi. Turcii au inceput sa miorlaie spre NATO si, evident, SUA, dar astia, dupa ce ii asistasera la inceputul campaniei si au fost luati peste picior, au zis pas.

A rezultat o reactie vehementa a turcilor, care au amenintat chiar cu inchiderea portilor de la baza Incirlik, pana cand vladut cel putin a simtit ca e momentul sa se bata pe spate cu tovarasul tayyip.

Si asa s-a ajuns ca F-urile sa execute misiuni de lupa in comun cu Suhoaiele, asta dupa ce un F a dat jos un Suhoi nu mai departe de noiembrie 2015.

3 Comments »

  • TigrulArkan said:

    Asta inseamna cat aviatia romana….dar mult mai perfomanta..

  • IAR 80 said:

    Pe la sfarsitul secolului 19 noi eram BFF cu rusii, atunci cand ne-au ajutat sa ne castigam independenta fata de Imperiul Otoman. Impreuna cu rusii am luptat si in primul razboi mondial cand. Imperiul Otoman era de partea Puterilor Centrale. Cum se schimba lucrurile!

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.