Home » Aviatie militara, Constructii de aeronave, featured

Ultimele doua avioane C-27J Spartan ale Fortelor Aeriene Romane zboara in Italia | Foto

28 May 2013 One Comment

spartan 2707Ultimele doua avioane de transport, C-27J Spartan, care trebuie sa intre in dotarea Fortelor Aeriene Romane zboara de ceva timp in Italia, producatorul Alenia terminand faza de testare inainte de livrare.

Cele doua aparate au primit deja numelere de bord 2706, respectiv 2707, cocardele tricolore si insemnele Flotilei 90 Aeriene de la Otopeni.

Povestea sta in felul urmator. 2706 zboara in Italia de aproape un an, fotografii cu avionul in “haine” romanesti fiind publicate pe site-urile de specialitate inca din vara lui 2012. Recent, asta insemnand o luna, 2707 a fost prins si el la pozat de spotterii italieni.

Ministerul Apararii nu a anuntat inca o data clara pentru primirea ultilimilor doi Spartani, insa este de asteptat ca acestia sa ajunga la noua lor “casa” pe parcursul acestui an.

Singurul detaliu referitor la aceste avioane a fost “scapat” de fostul ministru, Corneliu Dobritoiu, care dezvaluia ca se va plati o transa importanta din cuantumul contractului cu Alenia Aeronautica SpA.

Fortele Aeriene Romane au in dotare, in momentul de fata, cinci aeronave Spartan, urmand a le primi pe ultimele doua in viitorul destul de apropiat.

Si-acum, pozele. Primul este 2706, imaginile avand aproape un an vechime:

Si cele mai “proaspete”, cu 2707, din aprilie 2013:

Foto ivolo.it via rumaniamilitary.ro

One Comment »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.