Ultimele doua avioane C-27J Spartan ale Fortelor Aeriene Romane zboara in Italia | Foto

spartan 2707Ultimele doua avioane de transport, C-27J Spartan, care trebuie sa intre in dotarea Fortelor Aeriene Romane zboara de ceva timp in Italia, producatorul Alenia terminand faza de testare inainte de livrare.

Cele doua aparate au primit deja numelere de bord 2706, respectiv 2707, cocardele tricolore si insemnele Flotilei 90 Aeriene de la Otopeni.

Povestea sta in felul urmator. 2706 zboara in Italia de aproape un an, fotografii cu avionul in “haine” romanesti fiind publicate pe site-urile de specialitate inca din vara lui 2012. Recent, asta insemnand o luna, 2707 a fost prins si el la pozat de spotterii italieni.

Ministerul Apararii nu a anuntat inca o data clara pentru primirea ultilimilor doi Spartani, insa este de asteptat ca acestia sa ajunga la noua lor “casa” pe parcursul acestui an.

Singurul detaliu referitor la aceste avioane a fost “scapat” de fostul ministru, Corneliu Dobritoiu, care dezvaluia ca se va plati o transa importanta din cuantumul contractului cu Alenia Aeronautica SpA.

Fortele Aeriene Romane au in dotare, in momentul de fata, cinci aeronave Spartan, urmand a le primi pe ultimele doua in viitorul destul de apropiat.

Si-acum, pozele. Primul este 2706, imaginile avand aproape un an vechime:

Si cele mai “proaspete”, cu 2707, din aprilie 2013:

Foto ivolo.it via rumaniamilitary.ro

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Aviatia Magazin » Blog Archive Cand primeste Romania ultimele doua avioane Spartan? » Aviatia Magazin Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of