Home » Aviatie civila, featured

Un avion de pasageri a lovit o drona pe panta de aterizare

17 October 2017 2 Comments

Foto: Lester Tangco

Un avion de pasageri al celor de la Skyjet a fost lovit de o drona in timp ce se afla pe panta de aterizare in zona aeroportului Jean Lesage International Airport, din Québec.

Din fericire, impactul a povocat daune minore, iar echipajul a reusit sa aterizeze cu bine.

“In data de 12 octombrie, un avion al companiei Skyjet a lovit o drona in timp ce se indrepta spre aeroportul Jean Lesage. Este pentru prima data cand o drona loveste un avion comercial in Canada si sunt foarte usurat pentru ca aparatul a avut pagube minore si a aterizat cu bine.

Chiar daca majoritatea operatorilor de drone le folosesc intr-un mod responsabil, ne-am gandit ca ar putea sa apara incidente de geul asta si de aceea am emis un set intermediar de masuri pentru a restrictiona zonele in care aceste drone pot fi utilizate. Vreau sa le reamintesc operatorilor ca periclitarea zborurilor este o infractiune serioasa. Oricine incalca regulamentele poate fi amendat cu pana la 25 de mii de dolari sau poate merge la inchisoare”, a explicat ministrul canadian al Transporturilor, Marc Garneau.

De notat este si faptul ca Garneau este primul canadian ajuns in spatiu, el avand “in palmares” trei misiuni.

Altfel, in ceea ce priveste incidentul, avionul Skyjet, care avea 8 pasageri la bord, a lovit drona in timp ce aceasta era utilizata la o inaltime de aproximativ 450 de metri.

Ca mai peste tot in lume, aeroporturile din Canada sunt zone interzise si dronele nu pot fi utilizate la distante mai mici de 5,5 kilometri de acestea.

2 Comments »

  • Raptor said:

    Pai nu-i minunat sa se dea tot prostul cu drona acum cand pot gasi asemenea jucarii de la 10$, sa-si creeze dubla personalitate, unii care isi spioneaza vecinii/vecinele considerandu-se spioni sau detectivi particulari, altii care dau cu drona dupa avion s-or crede prin A-stan.
    Prostia e universala, nu conteaza unde te nasti sau traiesti.
    Ar merita ca autoritatile sa-i propuna o donatie de 25G si un proces pentru tentativa de omor ca sa se dea un exemplu bun altora cu idei si hobyuri mai moderne, iar aia din avion si Skyjet sa-l actioneze in judecata pentru daune morale.

  • Jap said:

    Yo zic,ca proprietarul dronei să de-a în judecată Skyjet.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.