Home » Aviatie civila, Constructii de aeronave, featured

Un Boeing 727, prabusit intentionat in desert (Video)

2 May 2012 No Comment

Un avion Boeing 727, care ar putea transporta până la 170 de pasageri la bord, a fost prăbuşit în mod intenţionat, în cadrul unui experiment referitor la efectele dezastrelor aviatice.

Impactul a fost realizat intenţionat, pentru un documentar Discovery Channel şi Channel 4, vrând să arate efectele unui impact serios, dar din care pasagerii ar supravieţui, scrie dailymail.co.uk.

Avionul a fost dus deasupra deşertului mexican, apoi prăbuşit, la bordul său aflându-se manechine de test şi zeci de camere de filmat, pentru a surprinde momentele presupusei tragedii.

După prăbuşire, avionul s-a rupt în două. Pilotul s-a catapultat cu câteva minute înainte de prăbuşire. Un videoclip realizat de un amator arată cum avionul se îndreaptă spre sol, în timp ce un elicopter zboară deasupra lui, cu un echipaj de filmare.

Experimentul a fost realizat pentru a studia rezistenţa avionului la impact şi efectele pe care acesta le poate avea asupra pasagerilor.

Este pentru prima dată în 30 de ani când un avion de pasageri este prăbuşit intenţionat pentru un experiment ştiinţific. Ultima dată o astfel de prăbuşire a avut loc în 1984, când NASA a doborât un Boeing 720 în deşertul Mojave.

“Nu a fost niciodată mai sigur să zbori, însă vrem să folosim această ocazie pentru a furniza date ştiinţifice care ar putea ajuta la îmbunătăţirea siguranţei pasagerilor în cazurile rare când o catastrofă aviatică chiar are loc” a declarat Sanjay Singhal, producătorul documentarului.

La experiment au participat 300 de oameni, incluzând echipa de producţie, piloţi, experţi, armată, echipe de pompieri şi de poliţie.

Mediafax

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.