Un Cirrus SR22 aterizeaza cu parasuta de urgenta | Video

cirrusViata unui pilot a fost salvata dupa ce avionul Cirrus SR22 in care acesta se afla a aterizat fortat folosind parasuta de urgenta.

Incidentul a avut loc in Marea Britanie, in Cheltenham, Gloucestershire. Pilotul, un veteran in varsta de 76 de ani, voia sa ajunga la Gloucestershire Airport, din Staverton, insa a avut cateva probleme pe drum.

Pentru a evita o tragedie, omul a folosit sistemul Cirrus Airframe Parachute System iar avionul a ajuns la sol “agatat” in parasuta de urgenta.

Cirrus-ul a aterizat in gradina unei familii, peste cativa pomi, insa nimeni nu a fost ranit. Chiar si pagubele suferite de aparat sunt mult mai mici decat se astepta pilotul si se pare ca avionul ar putea zbura din nou dupa o serie de reparatii.

Si cateva imagini cu aterizarea:

Cirrus Airframe Parachute System este un sistem instalat de producatorul american pe aparatele sale si care consta, in esenta, intr-o parasuta de dimensiuni aprciabile instalata in plafonul cockpitului.

In caz de urgenta aceasta este actionata de pilot iar avionul ajunge pe sol mult mai lin decat in cazul unei aterizari fortate.

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of