Home » Aviatie civila, featured

Un Cirrus SR22 aterizeaza cu parasuta de urgenta | Video

10 June 2013 No Comment

cirrusViata unui pilot a fost salvata dupa ce avionul Cirrus SR22 in care acesta se afla a aterizat fortat folosind parasuta de urgenta.

Incidentul a avut loc in Marea Britanie, in Cheltenham, Gloucestershire. Pilotul, un veteran in varsta de 76 de ani, voia sa ajunga la Gloucestershire Airport, din Staverton, insa a avut cateva probleme pe drum.

Pentru a evita o tragedie, omul a folosit sistemul Cirrus Airframe Parachute System iar avionul a ajuns la sol “agatat” in parasuta de urgenta.

Cirrus-ul a aterizat in gradina unei familii, peste cativa pomi, insa nimeni nu a fost ranit. Chiar si pagubele suferite de aparat sunt mult mai mici decat se astepta pilotul si se pare ca avionul ar putea zbura din nou dupa o serie de reparatii.

Si cateva imagini cu aterizarea:

Cirrus Airframe Parachute System este un sistem instalat de producatorul american pe aparatele sale si care consta, in esenta, intr-o parasuta de dimensiuni aprciabile instalata in plafonul cockpitului.

In caz de urgenta aceasta este actionata de pilot iar avionul ajunge pe sol mult mai lin decat in cazul unei aterizari fortate.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.