Home » Aviatie civila, featured

Un girocopter s-a prabusit langa Odorheiul Secuiesc. Pilotul a murit

27 September 2015 No Comment

giroUn girocopter s-a prabusit sambata in apropierea orasului Ohorheiul Secuiesc. Pilotul a murit in urma acestei tragedii.

Accidentul a avut loc sambata, iar din primele informatii cauza probabila pare a fi o defectiune tehnica.

Pilotul, Alin Neagoe, in varsta de 39 de ani, zbura un aparat inmatriculat in Polonia pe care il achizitionase recent, iar alaturi de el, pe micul aerodrom de langa Odorheiul Secuiesc, se mai aflau doi prieteni.

Unul dintre acestia a povestit ca Neagoe a raportat ca are probleme tehnice si a cerut eliberarea pistei la putin dupa decolare, insa nu a mai ajuns inapoi la aerodrom.

“A decolat la 10:30 de pe aerodromul de langa Odorheiu Secuiesc si mergeam la Ghindari. In 30 de secunde, a raportat probleme si ne-a spus sa-i eliberam pista sa aterizeze. Am intors sa-l vad daca aterizeaza ok si l-am vazut cazand aici, un nor de fum si asta a fost. A spus ca are probleme la rotor: face stanga, dreapta, urgent, urgent, eliberati-mi pista. Zburam impreuna de aproape un an si niciodata nu s-a mai intamplat sa aiba probleme. Aparatul era nou si facuse toata verificarea cu 20 de minute inainte de a zbura, inclusiv rotorul l-a verificat”, a declarat sambata Mihai Lupu, din Bucuresti, prietenul pilotului decedat.

Asa cum se intampla in asemenea cazuri, o ancheta a fost demarata pentru a afla ce s-a intamplat exact.

Am incercat sa vad in imaginile surprinse de televiziuni la locul tragediei o inregistrare a aparatului, insa acesta a fost distrus aproape complet, dupa prabusire luand foc.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.